Grad Zagreb zatražio je od škola podatke o broju učenika koji će pohađati razrednu nastavu; Čeka se i očitovanje ministarstva

Duje Klaric / CROPIX

Grad Zagreb zatražio je od gradskih škola da dostave podatke o broju učenika koji će pohađati razrednu nastavu, a od mjerodavnoga ministarstva da Gradskom uredu za obrazovanje žurno dostave upute i preporuke vezane uz organizaciju rada škola i vrtića.

Pročelnik zagrebačkoga Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić priopćio je u petak da je Grad Zagreb, kao osnivač 111 osnovnih škola, zatražio da mu sve gradske škole dostave okvirne podatke o broju učenika koji će od 11. svibnja pohađati razrednu nastavu.

Podsjetio je da je Grad Zagreb zatražio te podatke od osnovnih škola odmah po zaključku koji je Vlada Republike Hrvatske donijela u četvrtak, a odnose se na planirani početak razredne nastave sukladno trećoj fazi popuštanja mjera donesenih zbog zaraze COVID-om 19.

Podatci su potrebni kako bi se, istaknuo je Lovrić, omogućio rad predškolskim ustanovama i razredna nastava od 1. do 4. razreda osnovne škole, što bolje pripremio i što učinkovitije organizirao rad, te očuvalo zdravlje i siguronost svih učenika.

“S istim je ciljem Gradski ured za obrazovanje od nadležnoga ministarstva zatražio žurno očitovanje i upute o načinu provedbe epidemioloških mjera u predškolskim i školskim ustanovama, protokol o postupanju zaposlenika dječjih vrtića i škola u slučaju potresa”, priopćio je Lovrić.

Dodao je kako je Gradski ured za obrazovanje zatražio od Ministarstva znanosti i obrazovanja i jasnu informaciju o tome hoće li za učenike razredne nastave, čiji roditelji neće biti suglasni s tim da njihova djeca od 11. svibnja pohađaju nastavu u školskim ustanovama, i dalje biti organizirana nastava na daljinu.

Gradski ured za obrazovanje će, čim od mjerodavnoga ministarstva dobije tražene podatke, obavijestiti škole i roditelje te, sukladno uputama Ministarstva i nadležnih službi, pri organizaciji nastavka rada u vrtićima i školama poduzeti sve potrebne radnje kako bi se očuvalo zdravlje i sigurnost svih učenika, dodaje se u priopćenju.

Komentari