Grad Zagreb tvrdi da je bivši ravnatelj Nogalo kršio zakon i radio štetu HZZO-u

screenshot/hrt

Iz zagrebačke Gradske uprave u četvrtak su odgovorili na burne reakcije na smjenu dugogodišnjeg ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak Bore Nogala.

Upravno vijeće bolnice moralo je, bez odgode i bez iznimke, razriješiti ravnatelja zbog kršenja Zakona o zdravstvenoj zaštiti, ističe u priopćenju Grad Zagreb, koji je osnivač te zdravstvene ustanove.

Podsjetimo, Nogalo je smijenjen u srijedu na sjednici Upravnog vijeća, a danas je u suzama novinarima poručio da nije kriv za navodne nepravilnosti u svom radu te da je smijenjen političkom odlukom.

Bivši ravnatelj bolnice rasplakao se prilikom obraćanja javnosti



Za smjenu je optužio Upravno vijeće bolnice i interesne skupine koje žele preuzeti kontrolu nad milijunskim bolničkim projektom i nekretninama. Podržali su ga i zaposlenici bolnice Srebrnjak ustvrdivši da je je Nogalova smjena nezakonita.

‘Nezakonito upravljanje’

Iz Gradske uprave poručuju da je Nogala, suprotno njegovim tvrdnjama, Upravno vijeće  moralo razriješiti prije isteka mandata i to zbog kršenja Zakona o zdravstvenoj zaštiti, a na temelju izvještaja Gradskog kontrolnog ureda iz studenog ove godine.

Zbog neurednog obavljanja djelatnosti (bez odluke Ministarstva) pokrenut je niz sporova protiv HZZO-a, navodi se u priopćenju.

Komentari