Grad Zagreb i King ICT dogovorilo milijunsku aplikaciju još 2017. Još nije u fuknciji

Facebook stranica Radio Studenta, Strah od Slobode (SOS) na kojoj se često ukazuju na najblaže rečeno probleme u vođenja Grada Zagreba od strane Milana Bandića i njegovih suradnika primijetila je da da je Grad Zagreb još 2017. godine dogovorio milijunski posao oko izrade aplikacije koja još nije u funkciji.

“Početkom godine nezapaženo je prošla druga obljetnica od najavljenog početka puštanja u pogon ZET-ovog sustava prodaje karata putem mobitela. Posao je još 2017. ugovoren s tvrtkom King ICT koja i inače za respektabilne milijunske iznose održava ZET-ov postojeći elektronički sustav naplate. Prema ugovoru sklopljenom u studenom 2017. na temelju javne nabave oznake 2017/S 0F2-0013764, vrijednost cijelog posla izrade mobilne aplikacije s pdv-om iznosi 2.364.375,00 kn.

U medijima se početkom svake godine najavljuje skoro pokretanje aplikacije, pa ovom prilikom podsjećamo da je ovogodišnji rok za najavu već prošao i da bi je trebalo čim prije ponoviti, jer građani nestrpljivo očekuju novo obećanje. Upravo sada kada očekujemo ponovno uspostavljanje javnog prijevoza, a zbog epidemije je poželjno što manje kontakata, pravo je vrijeme za aktiviranje nove najave budućeg pokretanja aplikacije. Stoga se pitamo gdje je točno zapelo, jer, kako bi rekao nekadašnji direktor i član uprave tvrtke general Krstičević, ljudi stradavaju.

Je li aplikacija zaista spremna za primjenu, kao što tvrdi King ICT, a netko u ZET-u to blokira? Ili možda još uvijek nije sasvim završena i funkcionalna? Je li King ICT-u isplaćen puni iznos predviđen ugovorom? Hoće li ga vratiti pokaže li se da aplikacija ipak nije napravljena kako treba? Hoće li netko u ZET-u odgovarati zbog eventualno uludo potrošenih milijuna? Zašto nema barem nove najave puštanja u pogon kad to ništa ne košta? Ili možda košta? Samo pitamo.”



 

Komentari