Grabovac: DP ne želi surađivati sa Ostojićevim SDP-om i Kerumovim HGS-om

Predsjednik Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije Nikola Grabovac izjavio je u srijedu kako neće surađivati sa SDP-om i HGS-om zbog čega još nije jasno tko će imati većinu u županijskoj skupštini.

Grabovac je podsjetio kako je DP na lokalnim izborima ostvario dobar rezultat na županijskoj razini.

“S tri vijećnika od ukupno 47 sudjelovat ćemo u radu Skupštine. Mnogi birači su dali su podršku nama i našem programu na čemu im ovim putem zahvaljujem te im mogu poručiti da nećemo iznevjeriti njihovo povjerenje. Domovinski pokret će u svom radu u skupštini također podržati sve kvalitetne prijedloge koji će bit na korist stanovnicima naše županije ”, istaknuo je Grabovac.

HDZ neće neće moći obnašati vlast sa žetončićima

Na pitanje o suradnji u županijskoj skupštini Grabovac ima jasan stav. Predložio je programsku suradnju desnih opcija, ali i oštro otklonio suradnju s HGS-om Željka Keruma.



“Oni su omogućili trgovačkom koalicijom da naša županija postane potpuno devastirana. Kada govorimo o rezultatima, moramo priznati HDZ-u relativnu pobjedu, ali oni više neće moći napraviti koaliciju svojim ‘uhodanim’ stilom i pomoću žetončića.”

Pozvao je Most kojega u županijskoj skupštini predvode Miro Bulj i Ivica Kukavica, na suradnju u konstituiranju županijske skupštine kako bismo osigurali nužno potrebne promjene u našoj županiji ”.

“Nije nam želja ni volja ulaziti u vlast, ali mi moramo pokazati odgovornost i moramo biti konstruktivni. Više od 70 posto posto birača je izabralo od centra prema desno, mi bi prvi trebali reći “NE” HDZ-u, ali opet moramo biti odgovorni prema svim biračima”, istaknuo je.

“Do suradnje u županijskoj skupštini sigurno neće doći s HGS-om ni Ostojićevim SDP-om”, zaključio je Grabovac.

Komentari