Grabar-Kitarović: Ostajem u Hrvatskoj, želim sreću Zoranu Milanoviću

Cropix

“Hvala vam lijepa, hvala drage Hrvatice i Hrvati, svi hrvatski državljani u domovini i svijetu… Hvala svima koji su ispunili svoju građansku dužnost i pokazali da smo odgovorni građani. Neprestano su me pitali ‘što ćete prvo napraviti nakon što završe izbori’. Prvo ću zahvaliti svojoj obitelji na beskrajnoj potpori i ljubavi svih ovih godina. Hvala vam i volim vas. Zahvaljujem HDZ-u, njeno predsjedniku Andreju Plenkoviću, svim članicama i članovima, simpatizerima stranke i svim strankama koje su me podržale. Ostanimo ujedinjeni i okupljeni za našu Hrvatsku”, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

Grabar-Kitarović naglasila je da su ovi izbori pokazali kako državni vrh mora biti više među građanima.

“Poruka koju moramo izvući iz ovih izbora je da moramo biti više među građanima. Hrvatska je odlučila da će Zoran Milanović biti predsjednik sljedećih pet godina. Čestitam mu i želim mu svako dobro u obnašanju dužnosti. Za mene je kampanja gotova i više neću reći ni riječi ni protiv prethodnika ni sljedbenika. Pružam ruku Zoranu Milanoviću. Želim pokazati da možemo imati lijepi prijenos vlasti. Uputit ću ga što sam sve radila u svom mandatu”, dodala je.

“Ono što Hrvatskoj treba je stabilnost. Tu stabilnost nastojala sam pružati kroz ovih pet godina. Stavljala sam naglasak na državne, vjerske, domoljubne vrijednosti, Domovinski rat, branitelje… koji su najzaslužniji za našu slobodu, njihove obitelji, poginuli, umrli, preminuli, nestali branitelji i civili. Ja večeras ne namjeravam vraćati niskom udarcima, ali ovo je Hrvatska krvlju stvorena, branjena i nošena i neka tako i ostane! A vama, dragi birači, narode, državljanke i državljani Hrvatske šaljem poruku: Najjači smo kad smo zajedno. Pokazali smo to u ratu, moramo to pokazati i u miru. Ne vjerujte lažnim prorocima i onima koji gledaju samo svoje interese. Cijenite ljude koji daju sebe za ovu državu. Cijenite i potičite to. Budite zajedno. Nemojte se ideološki dijeliti.



Zahvaljujem onima koji su dali glas meni i oni koji nisu. Nadam se da ćemo se svi okupiti oko zajedničkih vrijednosti i konačno početi stvarati modernu i tolerantnu hrvatsku. Želim da krenemo naprijed tamo gdje pripadamo – prema EU i NATO-u. Moramo to njegovati i brinuti o Hrvatima u BiH kao jednakopravanom i konstitutivnom narodu kao i brinuti o svim iseljenicima u cijelome svijetu. Toliko sam govorila o zajedništvu. Nekima je to otrcana riječ. Meni je to riječ koja je u demokratskim promjenama temelj budućnosti.

Još jednom, želim Zoranu Milanoviću svaki uspjeh. To je u interesu svih nas. Ja ću uvijek biti tu da pomognem. Ostajem u Hrvatskoj i nadam se da ćete shvatiti i da ćete mi dopustiti da odem na odmor na desetak dana, nisam ga imala pet godina. Oprostite ako sam nekoga zaboravila spomenuti. Svi koji ste sudjelovali zaslužni ste za ovo. Meni još preostaje završiti doktorat, a u međuvremenu svima želim mir i dobro. Hvala vam. Hvala vam svima, sretno, živjeli i zabavite se večeras. Slavite za Hrvatsku!”, zaključila je predsjednica.

Komentari