‘GOVNO JEDNO, MA*Š BRE’ Beograd ‘gori’ od bijesa, prosvjedi protiv nasilja: ‘Monstrumi, sram vas bilo’

Screenshot: Youtube

U Beogradu su građanke i građani izašli na prosvjed koji se održava pred zgradom u kojoj se nalazi redakcija dnevnog lista Informer.

Naime, prosvjed je održan u organizaciji Ženske solidarnosti zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem.

Okupljeni ispred zgrade Informera su u jednom trenutku prešli na cestu na Terazijama, odakle su pod prozorima redakcije uzvikivali “sram vas bilo”, a nosili su i transparente na kojima je, između ostalog, pisalo “na nasilje se ne klikće, nasilje se kažnjava”.

Traže objašnjenje
Okupljene djevojke i žene su bijesne, a mediji su po tko zna koji put iznevjerili žene, rekla je Anita Marković iz Ženske solidarnosti.



“Ukoliko mediji rade ovakve stvari oni su direktni suučesnici i vrše nasilje nad ženama”, rekla je Marković za N1 i dodala da nasilniku nije mjesto u medijima.

Potom je zatražila objašnjenje kako je došlo do toga da netko opisuje čin nasilja u medijima.

Šutnula glavnog urednika
Demonstranti su s Terazija ušli u prolaz koji vodi do ulaznih vrata redakcije, gde su uzvikivali „Izlazite napolje“, „Monstrumi“, „Gasite Informer“.

Tijekom prosvjeda u zgradu Informera je ušao glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, a na putu do ulaza, jedna od prosvjednica mu je prišla i pitala: „Kako smiješ? Govno jedno, mrš bre“, a potom ga i šutnula.

Informer i ranije relativizirao žrtve nasilja
Okupljeni na prosvjedu su zviždali policijskim automobilima koji su prolazili Terazijama. Na skupu su podsjetili da je Informer ranije relativizirao žrtve nasilja nad ženama dovodeći u pitanje vjerodostojnost izjava žena koje su otkrile da su silovane.

Ministarstvo kulture i informiranja za sada se nije oglasilo povodom intervjua objavljenog u Informeru.

Komentari