Gotovo je: Pavle Kalinić dao otkaz!

Pavle Kalinić/Luka Stanzl/PIXSELL

Dugogodišnji šef Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić još je s dolaskom Tomislava Tomaševića rekao kako će sam dati otkaz ako se ukine njegov ured. Danas se to i dogodilo.

To je bio i plan

Posljednjih dana u mediji su problematizirali Kalinićevu visoku plaću. Objavljeno je da pročelnik dobija 31 tisuću kuna mjesečno, što je navodno bila najviša plaća u Gradu Zagrebu. Kalinić je u jednom razgovoru kazao kako “ne zna što je tu kome sporno jer je sve u skladu sa Zakonom”.

U istom intervjuu sada bivši pročelnik objasnio da je odlučio otići i prije promjene vlasti u Zagrebu. “Bio je dogovor s pokojnim gradonačelnikom da odem, jer radeći u državnoj strukturi ne mogu realizirati neke projekte koji su meni vrlo bitni. To mogu isključivo u realnom sektoru, tako da prestankom godišnjeg odmora krećem u privatni biznis”, rekao je Kalinić koji nije htio otkriti čime će se baviti i u kojoj tvrtki. Kaže da će o tome progovoriti kada za to dođe vrijeme.

Nema ureda, nema ni Kalinića

Nova gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem ukinala je Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Kalinić je još proišli tjedan najavio da će dati otkaz ako se njegov ured ukine.



Zastupnici skupštine Grada Zagreba prihvatili su u četvrtak, s 29 glasova “za”, 10 “protiv” i tri suzdržana, preustroj Gradske uprave čime se broj gradskih ureda smanjuje s 27 na 16, a odluka na snagu stupa 31. listopada, a više o tome možete pročitati ovdje.

Kalinić, koji je bio jedan od bliskih suradnika pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, imao je dosta posla proteklih godinu dana, što zbog potresa, što zbog pandemije. Još ranije je najavio da će nakon obavljanja ovog posla, preći u privatni sektor, a kako će grad Zagreb sada upravljati u hitnim slučajevima te gdje će Kalinić otići, tek treba vidjeti.

Komentari