‘GOTOVAC DRŽI TITA DOK ODLAZI’ Premijer o razgovorima u ljevici: Love se za slamke i naslanjaju se na neke popularnije

Damir Krajac / CROPIX

Zavšrila je sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a, a premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije.

Dvije najaktualnije teme su smjena šefa VSOA-e koju je tražio predsjednik Zoran Milanović te Uprava Ine, prenosi Dnevno.

“Danas je održana telefonska sjednica vlade, ponovno je za desetak lipa smanjena cijena benzina i dizela, plavi dizel ostao je zamrznut”, rekao je na početku. Podsjetimo, cijena litre benzina trenutno iznosi 10.58 kuna, litra dizela iznosi 12.29 kuna, a cijena plavog dizela je 8.49 kuna po litri.

Razriješit ćemo Kindera
Plenković je rekao da je prvi put vidio izvješće Vijeća za Nacionalnu sigurnost, zvao je Kindera na sastanak, usuglasili su se da je uočen niz nepravilnosti te će ga razriješiti te dužnosti.



“Ne vidim njegovu izravnu odgovornost, no došlo je do nepravilnosti. Nije realno da Vojno-sigurnosno obavještajna agencija bude bez ravnatelja”, rekao je i dodao da će uskoro imati osobu za tu poziciju.

“Što se tiče Kindera, on je izabran prije 7 godina, tada su ga izabrali Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović. Prije tri godine smo produžili to povjerenje, sada kod ove situacije, s obzirom na aktivnosti koje su se dogodile, nema prostora da ostane na tom mjestu, pronaći ćemo osobu s odgovarajućim vještinama”, dodao je.

“Nije me šokiralo ništa u tom izvješću”, kaže premijer.

Navodi da će vlada u utorak predložiti trećeg člana Nadzornog odbora Ine. “I dalje se ostaje pri tome da će u srijedu dosadašnji članovi biti razriješeni bez otpremnina”, rekao je.

O izborima u Italiji
Komentirao je i rezultate izbora u Italiji: “Poštujemo rezultate, sukladno očekivanjima. Imaju više nego uvjerljivu većinu, čestitam pobjednicima. Nakon formiranja vlasti stupit ćemo u kontakt”, rekao je Plenković.

O pilotima
“Optuživati pilote za nešto iz 1995. da to radi Tužiteljstvo Srbije za nas nije predmet. Što znači aktivnije braniti? Da ih tamo osude, ako je to smisao, neka on plaća advokata”, rekao je, misleći tu na Zorana Milanovića.

O razgovorima SDP-a s potencijalnim partnerima
“Najbolje vam je čitati intervjue ovoga kojeg su izbacili, Gotovca, koji drži Tita dok odlazi. Love se za slamke i naslanjaju se na neke popularnije nakon što su se raslojili. Da se to zbiva u HDZ-u mi bi bili kao Putin, a ovi iz Kragujevca izbacuju i nikome ništa”, rekao je premijer kako vidi razgovore na ljevici.

 

Komentari