GORI NA BIOKOVU! U gašenju sudjeluju tri zrakoplova Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na području Biokova kod mjesta Igrane u Splitsko-dalmatinskoj županiji u nedjelju je buknuo požar. Kako je priopćilo Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) tri zrakoplova Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga angažirana su u gašenju požara. 

Prvo je angažiran jedan zrakoplov Canadair CL-415, a nakon toga su mu u pomoć stigla još dva Canadaira.

Od početka II. faze Protupožarne sezone 21. lipnja do 20. kolovoza zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 85 požara.

Od toga je bilo 32 požara u Šibenskoj-kninskoj, 29 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 19 u Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj i po jedan požar u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji. Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 57 protupožarnih izviđanja u obalnim županijama.



Na gašenju požara i protupožarnom izviđanju izvršeno je 4.283 leta pri čemu je ostvareno 675:20:00 sati naleta i izbačeno je 19.895 tona vode.

Komentari