Gordan Maras za Otvoreno: GUP bi trebao ‘pasti’

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine nastavlja se u utorak, a jedna od točaka dnevnog reda je izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana. Hoće li ili neće HDZ odustati od svojih 14 amandmana na GUP, tek će se vidjeti.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u ponedjeljak odbio preostalih 11 HDZ-ovih amandmana na izmjene i dopune zagrebačkog GUP-a, jer, kako je naveo, nisu bili u javnoj raspravi.

Što će se događati u utorak s GUP-om, za portal Otvoreno.hr upitali smo saborskog zastupnika SDP-a Gordana Marasa.

Komentirajući naprasno prekinutu sjednicu zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak, Maras je rekao da se to dogodilo očito zbog potrebe da se HDZ i gradonačelnik Bandić, nešto dogovore.



Naijzglednija varijanta je politička trgovina i korupcija

“Što će to biti, vidjet ćemo danas. Ukoliko nisu lagali, GUP bi trebao ‘pasti’”, rekao je Maras. Dodao je da je, s obzirom da znamo o kome je riječ, sve moguće.

“Spremni su na sve radi političke trgovine i osobnih interesa. Najpoštenije bi bilo da se GUP vrati na početak i da se ponovi javna rasprava i izradi novi dokument koji bi bio u skladu s očekivanjima građana i potrebama 21. stoljeća”, istaknuo je Maras.

No, kako je naglasio, tu je riječ o Bandiću i HDZ-u, a za njih je najizglednija varijanta politička trgovina i korupcija.

Komentari