Gordan Malić o Erdoganu: U Sarajevu je ponizio Hrvate, a u Zagrebu je Milanovićev najdraži gost

Foto: Twitter

Istraživački novinar Gordan Malić na Facebooku je komentirao posjet turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana Hrvatskoj te zadnje poteze hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

“Erdogan u obilasku pašaluka: U Sarajevu je ponizio Hrvate, a u Zagrebu je Milanovićev najdraži gost”, naslov je objave Gordana Malića na Facebooku.

Naglasio je, ironično, kako je Milanoviću napokon netko važan došao u posjet, prenosi Direktno.

“Doduše u isto vrijeme kad i Šefiku Džaferoviću i Aleksandru Vučiću. Što mi imamo politički zajedničko s BiH i Srbijom, pa da turskog autokrata kojeg izbjegava većina europskih država, u sklopu balkanske turneje primamo s najvišim počastima? Ništa. Osim hrvatskog pitanja u BiH. Milanović je nedavno predložio da se ono razriješi na nivou turske porte i njenih pašaluka, umjesto unutar nepouzdane EU čiji činovnici, tvrdi on, ‘spremaju giljotinu hrvatskom narodu u BiH’. I to se, izgleda, događa”, napisao je.



Dodaje kako Erdogan “posjećuje svoje pašaluke” te da je svugdje dočekan kao prijatelj.

“U Sarajevu jer se protivi izmjenama izbornog zakona i zahtjevima Hrvata, jer bošnjačkim liderima daje potporu u novcu, oružju i svu potrebnu logistiku u islamizaciji države. Mnogi bošnjački političari imaju i turska državljanstva. S Vučićem Erdogan gaji osobno prijateljstvo, neke mutne poslove u Beogradu i sličan stil vladanja”, kaže.

Rekao je kako Erdogan u Hrvatsku dolazi otvoriti islamski centar u Sisku na dan pogibije Nikole Šubića Zrinskog i zapitao se što je sljedeće.

“Predaja Sigeta? Hoće li ga Milanović iz protesta pustiti da čeka u predvorju, kao što je to napravio finskoj premijerki Sanni Marin? Što mi imamo zajedničko s Erdoganom i njegovim interesima u regiji, osim Milanovića? Nemamo ništa, samo Željka Komšića. Ali, ajde ti to objasni našim suverenistima”, zaključio je istraživački novinar.

 

Komentari