Gordan Jandroković ponosan na svoj drugi mandat kao predsjednik Sabora

screenshot

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je u utorak navečer kako je ponosan što će imati čast i drugi put obnašati tu funkciju te vjeruje da će novi saziv bez obzira na različite stranačke pripadnosti ‘primarno raditi u interesu Domovine i naših ljudi’.

Uoči sutrašnje konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora Jandroković je gostujući u Dnevniku HTV-a rekao kako je ‘ponosan’ da će “imati čast i drugi puta, ako dobije potporu zastupnica i zastupnika, obnašati poziciju predsjednika Sabora”.

Vjerujem da ćemo u ovom sazivu raditi na korist hrvatskih građana. Zahtjevno je vrijeme pred nama, izazovno, ali vjerujem da bez obzira na različite stranačke pripadnosti, svjetonazore, ideje, programe, da ćemo primarno raditi u interesu naše Domovine i naših ljudi, rekao je Gordan Jandroković.

Razgovor je vođen nakon sjednice saborskog kluba zastupika HDZ-a i Jandoković je rekao kako je dogovoreno će Odbor za vanjsku politiku voditi Gari Capelli. Odbor koji se bavi europskim fondovima vodit će bivši ministar Marko Pavić, Odbor za gospodarstvo vodit će Žarko Tušek, predsjednik županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, rekao je.



Na pitanje o Ivanu Malenici koji je pozitivan na koronavirus, i može li to utjecati na sutrašnje konstituiranje kazao je da je Malenica stavio mandat u mirovanje i da ima zamjensku zastupnicu.

‘Šteta što Predsjednik neće doći’

“Nemamo nikakvih problema, imamo 76 zastupnica i zastupnika koji će podržati hrvatsku Vladu” istaknuo je.

Što se tiče nedolaska predsjednika Republike Zorana Milanovića na konstituirajuću sjednicu, rekao je da je šteta što ga neće biti.

“To je prvi put da se to događa i ja sam još jučer rekao da to nije u redu, mislim da mi moramo poštovati tradiciju i dobre običaje. I premijer i predsjednik Sabora bili su na inauguraciji predsjednika i otići ću i drugi puta ako budem u prilici i žao mi je da ne držimo do toga da u takvim situacijama koje su svečane i gdje demonstriramo suradnju institucija i međusobni respekt da je predsjednik Republike odlučio ne doći. Nisu mi poznati razlozi”, rekao je Jandroković u Dnevniku HTV-a.

Prije toga gostujući na RTL-u Jandroković je rekao da zakon o obnovi Zagreba ide u saborsku raspravu sljedeći tjedan. Hoće li to biti u utorak ili srijedu ovisi o Vladi, kad će poslati taj zakonski prijedlog.

Bit će to prvo čitanje odmah na početku sljedeće sjednice, rekao je Jandroković i zaključio kako vjeruje da će zakon biti prihvaćen početkom rujna.

Za odluku Domovinskog pokreta da će potpredsjednik Sabora iz njihovih redova biti Miroslav Škoro, rekao je da je logično što je Škoro njihov odabir.

“Vjerujemo da ćemo dobro surađivati. Predizborna kampanja je jedno, a ovdje smo zastupnici i kolege i moramo voditi računa o interesu građana”, rekao je Jandroković, prenosi HRT.

Komentari