Goluža o smjeni u KBC Sestre milosrdnice: Ovaj postupak je atak na zdravi razum

N1

Trpimir Goluža, bivši predsjednik Hrvatske liječničke komore gostovao je u emisiji N1 televizije gdje je komentirao slučaj doktorice Dijane Zadravec te nedostatak liječnika u Hrvatskoj.

Ministar Kujundžić je izravno radio pritisak na mene osobno i zaposlenike Komore

Goluža je prvo prokomentirao slučaj Zadravec. Naime, Trpimir Goluža je bio predsjednik Hrvatske liječničke komore kada je ustanovljeno da Dijana Zadravec radi bez liječeničke licence.

“Bila je to jedna zanimljiva situacija, ja sam tada bio predsjednik HLK-a kada je došlo do tog slučaja licence. I uistinu me iznenadilo da je državni vrh toliko zainteresiran da kolegici Zadravec damo licencu, bez obzira na to što ona u tom trenutku nije ispunjavala uvjete da bi mogla dobiti tu licencu, ako ne ide na ispit”, kazao je Goluža.

Upitan kako je taj slučaj riješen, Goluža je rekao sljedeće:



“Na kraju je to riješeno tako da je uz prilaganje određenih potvrda omogućeno i kolegica je, koliko se sjećam, dobila produljenje licence. Ali iskreno ću vam reći, ministar Kujundžić je izravno radio pritisak na mene osobno i zaposlenike Komore da izađemo u susret kolegici Zadravec.”

Na pitanje što je taj pritisak u praksi značio, rekao je kako se radilo o raznim prikrivenim prijetnjama.

“Pa to su vam razne prikrivene prijetnje kojima se daje do znanja da se nešto mora učiniti, jer je dotični dobio naputak sa viših instanca.”

Postupak smjene u KBC-u Sestre milosrdnice je atak na zdravi razum

Komentirao je i slučaj smjene predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice. Naime, Vlada je u četvrtak razriješila Slavka Oreškovića, dosadašnjeg predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice, koje je u utorak trebalo odlučivati o smjeni zamjenice ravnatelja Dijane Zadravec zbog fizičkog sukoba sa zaposlenicom, no na molbu ministra zdravstva Milana Kujundžića sjednica je odgođena.

“Ako bih se blago izražavao, onda bih rekao da je to krajnje neuobičajeno da ministar zdravstva saziva ili odgađa sjednicu Upravnog vijeća. Ako bih htio biti objektivan, onda bih rekao da je to nečuveno”, kazao je Goluža i dodao:

“Znači, to se nigdje ne događa, to se nikada ne događa. Međutim, očito su tu neki viši interesi koje mi je teško razlučiti, jer takav autogol da netko svjesno sam sebi daje, onda se pita gdje je tu politička odgovornost. Jer ovakvi postupci u svakom slučaju imaju dalekosežne negativne reprekusije na stranku na vlasti.”

Upitan što možemo iščitati iz načina na koji ministar zdravstva upravlja sustavom, Goluža je rekao kako ovakav postupak predstavlja atak na zdravi razum.

“Ovaj postupak je zapravo atak na zdravi razum. Ako bismo po tome sudili, onda uistinu vlada kaos u upravljanju zdravstvenim sustavom. A ministar Kujundžić se na neki način promiče u crnog labuda hrvatskog društva”, rekao je Trpimir Goluža za N1.

Komentari