Glavni ravnatelj policije o slučaju Čelić: Nismo imali saznanja o tajnom zadatku

Goran Mehkek / CROPIX

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina komentirao je slučaj bivšeg zamjenika ravnatelja policije Josipa Ćelića kojeg je prekršajni sud u Zadru pravomoćno oslobodio zbog vožnje brzinom trostruko većom od dopuštene u naseljenom mjestu.

Prema presudi, Ćelić nije kriv jer je bio na službenom zadatku, a u takvoj situaciji policijski službenik smije kršiti prometna pravila, odnosno za njega ne vrijedi ograničenje brzine.

Na pitanje je li moguće da policajac, odnosno zamjenik ravnatelja policije sam ide na zadatak, a da to ravnatelj ne zna, Milina je rekao:

“Saznanje o tom događaju nismo imali dok nije objavljena snimka, kao glavni ravnatelj ni svojim najbližim suradnicima ne dajem pojedinačne zadaće, vodim računa o funkcioniranju sustava. I u ovom slučaju ste vidjeli da je sama policijska postaja nakon medijske objave podnijela prekršajni nalog, a ja kao glavni ravnatelj tu više nemam prostora i ne mogu zaustavljati postupke. Napravili smo što smo trebali”.



Pošto je riječ o pravomoćnoj presudi u kojoj je Ministarstvo unutarnjih poslova bilo tužitelj, Milina je kratko komentirao zašto se nisu žalili.

“Policija je podnijela prekšrajni nalog i neću komentirati ništa što se sudske odluke tiče”, te rekao i zašto je prihvatio ostavku gospodina Čelića, te je li imao saznanja o tajnom zadatku.

“Sve sam vam objasnio činjenično stanje. Nismo imali saznanja o takvom događaju. Vidjeli ste da je poduzet prekršajni postupak i nisam imao mogućnosti više ništa poduzimati”.

Dodao je i da postoje mogućnosti da policajci privatnim vozilom idu na zadatke.

Komentari