Glavni odbor SDP-a donio sve odluke jednoglasno, a evo i što kaži isključeni

Danas se sastalo najviše stranačko tijelo SDP-a – Glavni odbor. Unatoč najavljenim kritikama, odbor je sve odluke donio jednoglasno, a isključeni članovi nastoje doprijeti do javnosti.

Ovako su Grbinovi unutarstranački protivnici govorili prošle subote u Zagorju:

“Ovo je najveća kriza s kojom se SDP suočava od osnutka”, rekao je Davor Bernardić, bivši predsjednik SDP-a i dodao kako je to put političkih čistki, likvidacija i eliminacija.

Na pitanje ima li namjeru otvoriti to pitanje, Vesna Nađ, saborska zastupnica SDP-a, odgovorila je kako ne misli da će to napraviti na Glavnom odboru.



Glavni odbor koji je bio danas i na kojem su putem Zooma, kako doznajemo, sudjelovali i Bernardić i zastupnica koju je on stavio na listu za Sabor, “međutim, nitko nije potezao”.

Od sto glasa glasa čuti nije

“Razgovarali smo i o odluci o članarinama koje uključuju i otpis, samim time i vrata za povrat nekih ljudi u SDP”, rekao je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

“Međutim, nitko nije potezao, odnosno predlagao da se pored toga raspravlja o drugim stvarima, govori Grbin.

“Naravno, moram reći, da je bilo tko tražio takvu vrstu rasprave ona bi bila i pokrenuta”, naglasila je Marija Lugarić, predsjednica Glavnog odbora SDP-a.

Bernardićevi “kapitalci” u Saboru i vodstvu stranke – nisu to učinili. Pa su njihovu bitku protiv Grbina danas vodili javnosti nepoznati bivši SDP-ovci.

“Ovdje se guši sloboda govora. Sadašnje rukovodstvo bitno narušava imidž stranke, njeno funkcioniranje, demokratske procedure”, govori Sanja Fresl, isključena članica zagrebačkog SDP-a.

“Ovo što su napravili je protustatutarno i totalno destruktivno”, naglašava Božidar Rauch, isključeni član zagrebačkog SDP-a.

Pa su u ime 3000 izbačenih zagrebačkih SDP-ovaca organizirali potpisivanje kolektivne žalbe Statutarnoj komisiji.

No, ispred središnjice u dogovorenom ih se terminu pojavilo manje od 10, piše HRT.

Komentari