Glavna državna odvjetnica i ravnateljica USKOK-a moraju u samoizolaciju

Goran Mehkek / CROPIX

Prema uputi nadležnog epidemiologa, a nakon epidemiološkog izvida vezano za prisutnost troje državnodvjetničkih dužnosnika i raspored sjedenja u dvorani u Hrvatskom saboru u kojoj je održana sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek, zamjenik glavne državne odvjetnice Darko Klier i ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić će biti u samoizolaciji do 28. listopada 2020.

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata HrvojŠipek će veći dio svojih poslova obavljati od kuće koristeći sredstva elektroničke komunikacije, izvijestili su iz Državnog odvjetništva.

Napominju kako rad Državnog odvjetništva Republike Hrvatske ni u jednom trenutku nije i neće biti doveden u pitanje s obzirom da Zakon o državnom odvjetništvu propisuje tko ju mijenja u njenoj odsutnosti, pri čemu je potrebno znati da glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske ima prvog zamjenika i još 24 zamjenika.

Rad Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta također nije i neće biti doveden u pitanje, dodaju.



Podsjetimo, u srijedu je u Hrvatskom saboru održana zatvorena sjednica saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Trajala je dva sata. Sudionik, saborski zastupnik Franko Vidović je pozitivan na koronavirus pa se čekala odluka nadležnih epidemiologa o eventualnoj samoizolaciji.

Na sjednici je bila glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, šefica USKOK-a Vanja Marušić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, šef kriminalističke policije Antonio Gerovac i šef SOA-e Daniel Markić.

Odlukom nadležnih epidemiologa, glavni ravnatelj policije Nikola Milina i šef kriminalističke policije Antonio Gerovac nisu morali u samoizolaciju.

Ravnatelj policije i njegov pomoćnik ne moraju u samoizolaciju, rad Državnog odvjetništva nije u pitanju

Komentari