Glavašević: U Hrvatskoj ne postoji lijevi esktremizam, desni prolazi nekažnjeno

Damjan Tadic / CROPIX

Zastupnik Hrvoje Zekanović (HS) opetovao je u utorak kako ne vidi ništa pogrešno koaliciju HDZ-a i SDSS-a nazivati hrvatsko-srpskom trgovačkom koalicijom.

Hrvatskom danas upravlja hrvatsko-srpska trgovačka koalicija, a do kad će to biti, odlučit će hrvatski narod. Nadam se da su svi svjesni koliko je ta koalicija loša za državu i da će na slijedećem izbornom ciklusu građani izabrati nekog drugog, rekao je Zekanović u saborskoj raspravi na slobodnu temu.

Osudio je teroristički napad u Beču, pa potvrdno odgovorio na vlastiti upit je li kršćanska Europa i sama kriva za to što joj se događa.

“Naravno da je, današnja je Europa sve manje kršćanska, sve više sekularna, pa nije nelogično da se na ispražnjeno mjesto javlja novi svjetonazor, ovdje se radi o islamizaciji Europe”, kazao je, podsjetivši na nedavne napade u Parizu, Nici.



Glavašević: U Hrvatskoj ne postoji lijevi esktremizam, desni prolazi nekažnjeno

Bojan Glavašević (ZLK) ustvrdio je da u Hrvatskoj ne postoji lijevi ekstremizam, ili ako ga ima, onda je u tragovima, ali da postoji desni koji u pravilu prolazi nekažnjeno. To vidi svatko tko hoda hrvatskim ulicama i gradovima koje su prepune svastika, ZDS-ova, dok su društvene mreže prepune mržnje i nasilja, rekao je.

Potpis mržnje i nasilja, dodao je, bio je potpis desnih ekstremista, to nije samo sada, tako je bilo oduvijek.

Dalija Orešković (SSIP) pak ističe da je hrvatski problem što nam je korumpiran cijeli sustav. Korupcija je Hrvatskoj sistemske naravi, kaže zastupnica i navodi da nam je koruptivna stvarnost, praksa, način na koji se odvijaju politički procesi.

Kreatorima korupcije označava velike političke stranke, a glavnim protagonistima njenog opstanka šefove velikih političkih stranaka, s tim, dodaje, da između “plave i crvene korupcije“ ne stavlja znak apsolutne jednakosti.

Bačić pozvao Orešković da kaže kako je dobila posao u Janafu bez javnog natječaja

Branko Bačić (HDZ) odgovara kako ima dojam da neki zastupnici slobodne rasprave koriste kao mogućnost da se blatom i klevetama nabacuju na političke protivnike koristeći “tešku artiljeriju“.

Klevetanje drugih i optuživanje jedini je politički rad koji su pokazali u Saboru, pojedini u dva dana promijene tri stranke, preko noći se postaje predsjednikom druge stranke bez ikakve demokratske procedure, kazao je Bačić.

Zastupnici Orešković je poručio kako još javnosti nije objasnila kako je bez javnog natječaja dobila posao za Janaf pored pet tisuća odvjetničkih društava.

Komentari