Glavašević: Radikalna desnica je, ironično, najveći globalistički projekt u svijetu

N1

Saborski zastupnik Bojan Glavašević komentirao je zašto se u Saboru nikako ne može provesti rasprava o SDP-ovom prijedlogu zakona o prekidu trudnoće, te pojavu tzv. klinika za pobačaj u kojima se žene plaši da će one postati alkoholičarke ako pobace i da će im partneri postati homoseksualci.

“U pitanju je ogroman kukavičluk vlade Andreja Plenkovića. Iskoristili su rupu u Poslovniku Sabora u kojem piše da je vlada dužna dati predstavnika ili mišljenje za raspravu o zakonu koji Vlada nije predložila, ali nije propisan rok. Oni su iskoristili tu rupu gdje rok nije naveden i naprosto nisu dali mišljenje”, pojašnjava saborski zastupnik situaciju oko (ne)rasprave o SDP-ovom prijedlogu zakona o prekidu trudnoće.

Oporba ne pristaje na raspravu bez predstavnika Vlade. “Ovo je silovanje demokacije, gdje Andrej Plenković ponižava Sabor, sebe i vladu i gdje se vrtimo u krug.

Vlada neće slati mišljenje jer je Plenković jedno oklijevalo koje ne želi uoči unutarstranačkih izbora iznositi stav o prekidu trudnoće jer su mu suparnici iz ultrakonzervativnog kampa”, kaže Glavašević.



Nastavlja da je to pitanje kukavičluka i da mu je to mrsko. Podsjetio je da je na Odboru za zdravstvo trebalo dati mišljenje na taj zakon, bili su predstavnicii Vlade i ustali i otišli iz prostorije kada je trebalo razgovarati o tom prijedlogu. “Koliki beskičmenjak moraš biti”, zapitao se.

Glavašević smatra da je hrvatsko društvo već nekoliko godina pod pritiskom fundamentalnih skupina koje pokušavaju preko napada na pravo na izbor reducirati dosegnutu razinu slobode u našim društvima. Dodaje i da je pokušaj “hakiranja demokracije” počeo referendumom o definiciji braka.

Osvrnuo se i na otkriće klinika za trudnoću u kojima daju lažne informacije i zastrašuju žene što im se može dogoditi ako pobace. Kaže da je zajedno s 21 zastupnikom i zastupnicom potpisao prijedlog da se oformi saborsko Istražno povjerenstvo jer “postoji puno pitanja na koje se mora odgovoriti.”

“Radikalna desnica je ironično najveći globalistički projekt u svijetu. Njihov cilj bi bio da nema nacionalnih država, sutra bi Hrvatsku zamijenili za nekakav globalni Gilead ili kalifat. Oni žele Kraljevstvo Božje onako kako ga oni vide na Zemlji, sad. To je ono što treba razumijeti kod takvih pokreta”, zaključuje Glavašević za N1.

Komentari