Glavašević: Premijer mora imati sukob s čovjekom iz druge stranke, ali ne bih rekao da je Milanović preuzeo ulogu lidera opozicije

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Bojan Glavašević, nezavisni zastupnik lijevo-zelene koalicije, bio je gost Novog dana. Govorio je o osnivanju saborskog povjerenstva zbog afere Janaf, korupciji i političarima, ali i komemoraciji u Varivodama.

“Oporba bi ovaj tjedan trebala usuglasiti tekst tog zahtjeva za osnivanje povjerenstva. Cilj će biti utvrđivanje je li bilo opstrukcija, nedopuštenih utjecana na neovisnost istrage i zapravo je to najbolji format za istraživanje”, kazao je saborski zastupnik Bojan Glavašević.

Dodaje da je neformalni Kovačevićev Klub simboličan za naše društvo “gdje imamo jednu elitu gdje se odluke donose na drugačiji način, a ljudi na koje se te odluke odnose su negdje vani”.

“Takvo licemjerje je nešto čega smo se imali prilike nagledati u proteklih 30 godina”, ističe.



Komentirao je odnose predsjednika RH Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića koji se ovih dana ‘prepucavaju’ preko medija.

“Njihove pozicije su u nekim stvarima slične, u nekima ne. Mi vidimo da u nekim dijelovima – ondje gdje mora, gdje imaju institucionalnu suradnju definiranu Ustavom i zakonima – njihov odnos perfektno funkcionira. Ondje gdje dolazi do njihova sukoba je pitanje simboličke dimenzije, ali možda i nekakve manje opipljive uloge koju ima predsjednik države i koji mora upozoriti na nekakvu nestabilnost sustava”, smatra Glavašević.

“Mislim da to predsjedniku Vlade loše sjeda, pa uzvraća retorikom, a čini mi se da mu to odgovara i politički. On mora imati sukob s čovjekom iz druge stranke, ali ne bih rekao da je predsjednik preuzeo ulogu lidera opozicije”, dodaje.

Zadovoljan je načinom na koji funkcionira njegova koalicija i kaže kako građani počinju shvaćati da zastupnici koji čine koaliciju dolaze iz različitih stranaka i habitusa.

“Što se načina rada Katarine Peović u Saboru tiče, ja bih rekao da ona apsolutno zadovoljava svoje birače i mislim da je to dobro.”, prenosi N1.

Komentari