GLAVAŠEVIĆ O PENAVI ‘S radikalima i nacionalistima je odlučio graditi svoju budućnost’

Snimio: Bruno Konjevic / CROPIX

Bojan Glavašević, nezavisni saborski zastupnik, bio je gost N1 Studija uživo gdje je komentirao predstojeće parlamentarne izbore, svoju kandidaturu, ali i neodgovornosti Vlade.

Planira se, kako kaže, kandidirati u 6. izbornoj jedinici. Očekuje da će detalje moći iznijeti krajem ovog tjedna.

“Smatram da je naša moralna obveza da prije nego zatražimo od građana još jedan mandat prikažemo sve naše troškovi i što smo učinili do sada, te pozivam da i moje kolege i kolegice to učine”, rekao je.

Izlazak iz SDP-a nije nešto što smatra greškom. “Smatram da predstavnička demokracija podrazumijeva i stranke i nezavisne zastupnike, ali nefunkcionalna i nedostatna demokracija u strankama dio su problema u Hrvatskoj i to nije sustav u kojem sam mogao raditi. No pošto sam preferencijalno biran, izašao sam iz stranke i nastavio predstavljati građane i građanke koji su me izabrali”, rekao je.



Smatra da Sabor nije smio biti raspušten prije donošenja Zakona o obnovi Zagreba. “To je ogromna sramota što su HDZ i Bandić dozvolili da se Sabor raspusti isključivo zbog njihovog profita, a četvrtini građana Hrvatske nisu donijeli zakon o obnovi grada u kojem žive”, navodi.

“Predsjednik Vlade odjednom je postao zabrinut zbog toga kada je bio u ponedjeljak izviždan kao nikad u mandatu. Tada je shvatio da bi to možda mogao biti problem za njega, jer je četvrtinu građana Hrvatske izdao. Građani bi dobro trebali pogledati tko je bio za raspuštanje Sabora, dok stvari s krovova u Zagrebu i dalje padaju. To je odgovornost Milana Bandića, HDZ-a, ali je i SDP-a, koji je glasao za raspuštanje”, dodaje.

Svaka je Vlada učinila mnogo za Vukovar

Glavašević navodi da je Penava pristao sudjelovati u onome što HDZ radi. “2014. godine se Penava činio kao smirena osoba s kojom smo mogli razgovarati. Bio je manje radikalan nego danas, ali je očito upao u loše društvo.

S radikalima i nacionalistima je odlučio graditi svoju budućnost, a sve samo da bi nastavio dobivati političku korist za sebe i svoje jatake.

Radikalna desnica koja se pokušava reorganizirati oko ovih izbora put do uspjeha vidi kroz suradnju s HDZ-om, jer nitko drugi neće surađivati s njima.

Nacionalisti u Hrvatskoj dolaze u dvije arome, jedna je nacionalistička, a druga klerikalna. Kada su na kupu tu obično stradaju manjine, žene, demokracija… To je sve ono što vidimo sada u Mađarskoj.

Penava je godinama šutio, a kada se počeo družiti s Tomislavom Josićem je počeo govoriti o problemima u Vukovaru. A zar nije lokalna samouprava ta koja bi trebala reći i učiniti nešto za svoj grad?

Osim toga, svaka je Vlada učinila mnogo za Vukovar. Brojke demantiraju njegovu tezu. Nije pošteno optužiti niti jednu vladu da Vukovar nije tretirala s maksimalnim poštovanjem i brigom”, rekao je.

Osvrnuo se i na stan u centru Zagreba kojeg je Damir Krstičević kupio od MORH-a.
“Nitko mu neće oduzeti zasluge u obrani Hrvatske, koje nisu male, ali ta muljaža i korištenje sustava za svoju korist je ono što smeta. Svi kojima je povjerena javna dužnost moraju biti potpuno transparentni, mjesta za sram i skrivanje nema”, rekao je.

“Petar Stipetić, jedan od naših najvećih zapovjednika, nije imao ništa takvo – nije živio iznad onoga kako žive ostali građani Hrvatske. Ako je nečije domoljublje treba izraziti u cijeni, onda ga treba pitati – OK, koliko košta, reci nam da te platimo, pa nas onda nemoj više zamarati – što je parafraza citata koji navodno pripada generalu Pattonu”, dodaje za N1.

Komentari