Glavašev sin od menadžerice Belupa naslijedio vilu, Mercedes, stanove…

Srđan Vrančić / Cropix

Glavašev sin Filip jedini je nasljednik imućne Belupove menadžerice Mare Bareze, nepravomoćno je nakon dvogodišnje rasprave presudio Općinski sud u Koprivnici.

Bareza je nakon kratke i teške bolesti umrla 19. siječnja 2016. godine u Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu. Imala je 66 godina i tek je otišla u mirovinu. Na samrtnoj postelji tri dana prije smrti svojim je najvjernijim prijateljicama izdiktirala posljednju želju-da svu svoju imovinu ostavlja sinu osječkog političara Branimira Glavaša.

Pouzdano se zna da je to velebna vila pokraj koprivničkoga potoka, Mercedes, dva stana u Koprivnici, kombi za prijevoz lijekova. Neslužbeno se pak spominju milijuni na računima u više banaka, stan u Zagrebu i apartman na moru, ali to nikad nije službeno potvrđeno.

Prijatelje i najbližu rodbinu njezin testament uopće nije iznenadio jer joj je Filip doista bio poput sina. Čuvala ga je od malih nogu, vodila na putovanja po svijetu. Bareza se s Glavašem zbližila dok je za Domovinskog rata organizirala konvoje pomoći za Slavoniju. Kasnije su je imenovali Belupovom direktoricom u Osijeku.Ostavinska rasprava dobila sudski epilog

No ostavinska rasprava dobila je kasnije sudski epilog. Barezini bratić i sestrična iz Zagreba, Viktor Flatz i Vesna Flatz-Stransky, pokrenuli su građansku parnicu na Općinskom sudu u Koprivnici kojom su osporavali odluku suda da sve pripadne upravo Glavašu junioru.

Oni su tijekom postupka pokušali dokazati da Bareza zbog bolesti nije bila pri svijesti dok je prijateljicama davala usmenu oporuku. Naručena su čak dva sudsko-medicinska vještačenja, a oba su potvrdila da je bolesnica mogla potpuno rasuđivati i donositi takve odluke.

“Sastavila sam pisanu oporuku, napisala sam je svojom rukom i stavila u škrinju s dokumentima u svojoj kući. U oporuci sam napisala da je moj jedini nasljednik Filip Glavaš iz Osijeka, kojeg zovem svojim sinom. Pitam se tko će poslije moje smrti hodati po mojoj kući pa, ako se ta moja oporuka ne nađe, ja vam sad kažem da je Filip moj jedini nasljednik. Ne želim da me naslijedi bilo tko od moje familije i oni će se jako iznenaditi kad se bude čitala moja oporuka”, rekla je Bareza s bolničke postelje, piše Večernji list.

Komentari