Glavaš: Oluja je bila pobjedonosna i čista kao suza, a ne onakva kakvu ju je Pupovac opisao na ‘četničkom’ derneku

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Bivši saborski zastupnik Branimir Glavaš oglasio se na svom Facebook profilu povodom 27. obljetnice vojno-redarstvene akcije “Oluja”, u kojoj su nakon četiri godine okupacije pobunjenih Srba oslobođena područja u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu, a omogućene su i oslobodilačke akcije u susjednoj Bosni i Hercegovini.

U svitanje 4. kolovoza 1995. krenula je velika akcija “Oluja”, a tim se povodom na društvenim mrežama oglasio Branimir Glavaš.

“U predvečerje obilježavanja 27. obljetnice početka ‘Oluje’ nad svih hrvatskim olujama”, napisao je Glavaš uz dvije fotografije. Na jednoj pozira dok gleda u zalazak sunca, a na drugoj je uslikao goruću svijeću.

“Bila je pobjedonosna i čista kao suza, a ne onakva kakvu ju je Pupovac danas opisao na ‘četničkom’ derneku u Deringaju kod Gračaca u organizaciji SNV-a i Teršeličkine Documente”, dodao je Glavaš.



Podsjetimo, Srpsko narodno vijeće (SNV) i Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću u srijedu su održali komemoraciju za sve one koji su izgubili živote i živote svojih bližnjih tijekom “Oluje” i nakon nje.

Na komemoraciji je govorio i Milorad Pupovac, saborski zastupnik i predsjednik SNV-a, koji je, među ostalim, rekao:

“Upravo ovdje treba reći da jedni govore da je Oluja čista kao suza, a drugi liju suze nad sudbinom čiju su sudbinu odredili upravo ljudi bez suza s jedne i druge strane, iz jedne i druge zemlje.”

https://www.facebook.com/BranimirGlavas/posts/185987350470728

Komentari