GLAS: Zdravo pravosuđe možemo imati samo ako nema HDZ-a na vlasti

Anka Mrak-Taritaš Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Uhićenje trojice sudaca koje je Zdravko Mamić optužio za korupciju pokazuje da je hrvatsko pravosuđe potpuno zaglibilo i tone u sve dublju kaljužu.

Sve europske statistike već godinama pokazuju da smo zemlja s najmanjim povjerenjem u pravosuđe, kako među građanima i tvrtkama, tako i među samim ljudima koji rade u pravosuđu, piše u priopćenju GLAS-a

Desetljeća korupcije, nerada, a povrh svega, služenja interesima HDZ-ove vlasti, dovelo je hrvatsko pravosuđe u katastrofalno stanje i možemo bez pretjerivanja reći da za hrvatske građane nema pravde niti im država može garantirati da će na hrvatskim sudovima njihova prava biti poštovana i zaštićena. Sve to ide na dušu HDZ-u koji već trideset godina gradi koruptivne mreže u svim institucijama pa tako i u pravosuđu, tvrde.

Potpuno je suludo očekivati da će taj isti HDZ provesti reforme potrebne za spas i funkcioniranje hrvatskih institucija. Nije samo što ne znaju, problem je što ne žele. A kako to izgleda kad se interesi HDZ-a sukobe s Ustavom i pravnom državom, najbolje vidimo na primjeru izbora predsjednice Vrhovnog suda, ističu.



Sve dok imamo HDZ na vlasti, nema boljeg pravosuđa, niti boljeg ičega. Stranka koja je sve institucije izobličila do neprepoznatljivosti ne može više voditi ovu državu ako želimo van s dna na koje smo zalijepljeni. I sve dok dobiva trideset posto glasova na izborima, nemamo se, nažalost, čemu nadati, zaključuju.

Komentari