GLAS: Zabrana rada nedjeljom HDZ-ov štetočinski populizam i licemjerje

Iz GLAS-a su kritizirali Vladu i ministra Tomislava Ćorića zbog zabrane rada nedjeljom. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“HDZ-ov ministar Ćorić, a i sam premijer Plenković, uhvatili su se ovih dana zabrane rada
nedjeljom takvom žestinom da bi neki neupućeni promatrači mogli zaključiti da njihova
Vlada nema baš nikakvih važnijih zadaća.

I sve to usred pandemije i krize te nakon dva katastrofalna potresa. HDZ-ov ministar se tako zaklinje da će njegova Vlada riješiti problem rada nedjeljom, ali ne misli pritom da će se pobrinuti za to da svi koji taj dan rade budu pošteno plaćeni.Prijedlog da se rad nedjeljom plati više

Problem za ministra je što se uopće radi i sve će probleme čarobno riješiti tako da zabrani rad nedjeljom, i to samo u trgovinama. Da je stvarno zainteresirana za rješavanje problema, HDZ-ova Vlada možda bi prihvatila GLAS-ov prijedlog da se rad nedjeljom plati više, a ne ga odbila više puta.

GLAS-ova zastupnica Anka Mrak-Taritaš i u ovom mandatu šalje taj prijedlog u saborsku proceduru pa će se Vlada imati priliku ponovno iskazati. Zanimljivo je i kako HDZ-ova Vlada vidi razvoj hrvatske turističke ponude.

Naime, trgovine bi mogle raditi 16 nedjelja u godini, što znači da Vlada na toliko tjedana unaprijed ograničava turističku sezonu. Umjesto da rješava stvarne probleme građana, kao što je obnova koju nije ni započela, HDZ- ova Vlada smišlja planove kako da onima koji ovise o radu nedjeljom stvori nove probleme.

A sve pod krinkom obrane tradicionalnih, obiteljskih vrijednosti. Ministar Čorić rad nedjeljom nazvao je “disfunkcionalnom društvenom pojavom”. Odličan izraz koji savršeno oslikava HDZ-ov štetočinski populizam i licemjerje”.

Komentari