Glas: Za opadanje fasade u Zagrebu krivi Plenković i Bandić

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Stranka Glas referirala se u utorak na vijest da je u centru Zagreba s pročelja zgrade na ulicu pao dio fasade pri čemu je jedna žena zamalo stradala, poručivši kako su premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Milan Bandić glavni krivci jer godinu dana od potresa i dalje otpadaju fasade.

Plenković i Bandić su krivi za to što u Zagrebu godinu dana nakon potresa i dalje pada fasada s pročelja zgrada. Ljudi koji vode ovu državu i ovaj grad bez imalo srama i osjećaja odgovornosti već godinu dana od građana Zagreba prave budale i ugrožavaju čak i njihovu temeljnu sigurnost, poručuju u priopćenju.

Zakon su donijeli tek mjesecima nakon potresa, a mjesecima nakon donošenja zakona od obnove i dalje ni ‘o’. Nisu bili u stanju čak ni grad dovesti u takvo stanje da Zagrepčani ne moraju misliti hoće li dok hodaju gradom oni ili njihova djeca stradati od kakve cigle ili komada fasade, kaže se i dodaje da poruka koju su građani vrlo jasno i glasno dobili glasi: “Nije nas briga i snađite se sami”.

Jedino što se sa sigurnošću ne može utvrditi je to je li za stanje u kojem je Zagreb danas veći krivac Plenković ili Bandić, ističu.



Glas napominje da su izbori vrlo blizu pa će Zagrepčani uskoro reći što misle i o tome da im gradonačelnik, godinu dana od potresa, u medijima besramno najavljuje neku fantastičnu, svemirsku obnovu koja će se dogoditi nakon lokalnih izbora. A nije bio godinu dana u stanju osigurati ni to da ljudima ne padaju cigle na glavu, zaključuje Glas.

Komentari