Glas poručuje: ‘Za razbuktavanje korone kriv je premijer, a ne građani i opozicija. Njegov bezobrazluk prelazi sve granice!’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Iz Građansko-liberalnog saveza ocijenili su u srijedu da je premijer Plenković prešao sve granice dobrog ukusa komentirajući njegov intervju za jedan tjednik nakon izlaska iz samoizolacije.

U tom intervjuu, kako su naveli iz Glasa, “premijer Plenković, ukratko, konstatira da su za razbuktavanje korona krize krivi – građani i opozicija” i dodaju kako “bezobrazluk Andreja Plenkovića zaista prelazi sve granice dobrog ukusa”.

Hrvatska je najgora u EU po borbi s koronavirusom i po upravo objavljenim najnovijim podatcima Eurostata, gospodarski druga najgora zemlja u Europi, a daleko ispred nas je i Rumunjska, priopćili su.

Za navedene činjenice, tvrde iz Glasa, nisu krivi ni neodgovorni građani niti opozicija već osobno premijer Plenković, čija je stranka na vlasti u kontinuitetu već šestu godina, te nekoliko ljudi s kojima se zatvorio u svoj ured i autoritarno, bez kontrole i suradnje s bilo kime, donosi odluke.



U toj stranci smatraju kako je, ako i postoji problem da građani ne slijede upute stožera, razlog tomu jer ne vjeruju skupini stranačkih aparatčika koji od početka ove krize nekima dopuštaju što drugima zabranjuju, a svi su od reda bili upregnuti i u predizbornu kampanju svoje stranke i zato su neki nagrađeni i saborskim mandatima.

“I dok ti stranački aparatčiki odluke i mjere donose kaotično, bez glave i repa, bez plana i programa, oporba je u Hrvatskoj predložila stotine i stotine konstruktivnih ideja i od početka pozivala na suradnju i podršku”, poručili su iz Glasa ustvrdivši da su “Plenković i njegova klika na to su uvijek prezirno odmahivali rukom i radili po svojem”.

Komentari