Glas podržao poduzetnike ‘Ova situacija traje predugo da bi je bilo tko na tržištu mogao izdržati, Vlada mora svima omogućiti jednake uvjete rada’

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Stranka Glas dala je u srijedu potporu prosvjedu poduzetnika, pozvala vladu da hitno reagira i svima osigura iste uvjete rada bez obzira na epidemiološku situaciju.

Vlada mora svima omogućiti jednake uvjete rada ili primjereno obeštetiti sve kojima je ograničila ustavno pravo na rad, poručuje Glas u priopćenju uoči prosvjednog skupa poduzetnika u Zagrebu protiv neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminatornih odluka prema dijelu poduzetnika.

Glas također ističe diskriminaciju ugostitelja koji ne smiju prodavati topla pića za van dok benzinske crpke to smiju, kao i vlasnika zatvorenih teretana nasuprot prepunim toplicama.

“Članovi stožera za to nemaju nikakvo suvislo obrazloženje. Ova situacija traje predugo da bi je bilo tko na tržištu mogao izdržati, a najteže su pogođeni upravo obrtnici i mali poduzetnici”, ocjenjuje stranka Glas.



Poručuju da vlada i stožer ne mogu i ne smiju nikoga dovoditi u neravnomjeran položaj i svojim mjerama stvarati prilike za dodatnu zaradu jednima na štetu drugih.

Obaveza da štiti zdravlje i živote građana Vladi ne daje pravo da ugrožava egzistenciju desetaka tisuća malih poduzetnika, poručuje Glas te poziva na donošenje razumne odluke koja će sačuvati desetke tisuća radnih mjesta.

Komentari