GLAS: Jandroković opet srozava funkciju predsjednika Sabora

Iz GLAS-a kritiziraju ponašanje predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića na obljetnici Oluje. 

“HDZ-ov predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković jučer je u Kninu dobacio
jednoj gospođi izrazito prostačku dosjetku na račun njezina izgleda zato što mu se nije
svidjelo ono što je ona njemu rekla.

Takva reakcija predsjednika Sabora je ispod svake razine, a pogotovo razine institucije koju predstavlja, i to na svečanosti obilježavanja jednog od najvažnijih državnih praznika. Svi državni dužnosnici, a pogotovo najviši, u svakoj prilici moraju biti u stanju zadržati dostojanstvo i građanima se obraćati s poštovanjem.

To vrijedi za sve situacije, pa i ovakve kad ono što građani govore nije nimalo ugodno. Nažalost, predsjedniku Sabora Jandrokoviću ovo nije prvi put da srozava tu funkciju.



Prisjetimo se samo neukusnih polugolih fotografija koje je objavljivao u raspravi s predsjednikom Milanovićem, a često pribjegava neprimjerenoj komunikaciji i sa zastupnicama i zastupnicima u Saboru.

HDZ-ovi dužnosnici nikad nisu bili poznati po pristojnosti i zato ne očekujemo previše. Ali očekujemo da barem na nekoliko najviših dužnosti izaberu ljude koji su sposobni držati najmanju prihvatljivu razinu komuniciranja. A to svakako znači da su se u stanju suzdržati od vrijeđanja građana koje predstavljaju, što je Jandrokoviću očito izvan dometa”, poručili su u priopćenju.

Komentari