GLAS: HDZ potiče etničku mržnju u školama

Ratna ikonografija i slogani na bilježnicama koje je općina Darda dijelila osnovnoškolcima savršeno pokazuju kako HDZ i njegovi lokalni šerifi vide odgoj i obrazovanje djece, piše u priopćenju stranke Glas. To je njihova reakcija na objavu da su učenicima u Općini Sibinj i Općini Darda poklonjene bilježnice s homofobnim i ratnim ilustracijama.

U GLAS-u nadalje navode kako “u mjestima u kojima više nego igdje među djecom treba razvijati toleranciju i učiti ih da je svaka različitost, bila ona etnička, vjerska ili neka treća, bogatstvo koje moramo čuvati”.

“A ratni simboli i slogani sasvim sigurno tome ne doprinose i nije im mjesto na školskim bilježnicama. HDZ oduvijek gradi svoj imidž i prikuplja glasove na nacionalističkim ispraznim motivima i mitovima o državotvornoj stranci. Koliko je takva politika štetna, ne treba puno objašnjavati, a naročito kad je krinka za grabež, korupciju i pljačku koju ta ista stranka dosljedno provodi od 1990. godine”, piše u priopćenju.

Navodi se i kako je “zato je pravo pitanje za HDZ-ovog načelnika Darde tko je i po kojoj cijeni tiskao te bilježnice i tko je sve na njima profitirao”.



“Kao i uvijek, to je jedino pitanje koje HDZ-ovcima treba postaviti, a posebno kad posežu za domoljubnim i ratnim motivima. Kako god bilo, tražimo od lokalnog HDZ-a da hitno iz škole makne sporne bilježnice, a od nacionalnog HDZ-a i Vlade koju vodi da prestane poticati etničku i nacionalnu mržnju i što prije u sve škole uvede građanski odgoj”, piše u priopćenju koje potpisuje tajništvo stranke Glas.

Komentari