GLAS: HDZ-ova Vlada brine za Baniju samo kad treba reći da se zove Banovina

Iz stranke GLAS kritiziraju Vladu zbog spore obnove od potresa na području Sisačko-moslavačke županije. 

Od potresa na Baniji prošlo je sedam mjeseci i sasvim je izgledno da će stradali građani još jednu zimu dočekati u kontejnerima. Zaboravljeni od svih, neki čak u kontejnerima bez priključka na vodu i kanalizaciju, pišu u priopćenju.

Nitko i dalje nema odgovor na pitanje kad će ozbiljna obnova započeti, a nadležni besramno procjenjuju da će trajati tri do pet godina, vjerojatno i dulje. Pritom glavni Vladin operativac za obnovu Mladen Pavić jučer u medijima spremno ističe da za to nije kriva Vlada, nego da nema dovoljno radnika.

Vjerojatno su, dakle, krive tvrtke, koje nisu zaposlile više radnika i u stavu spremno stajale da ih Vlada pozove. Nedostatak radnika samo je jedna u nizu prepreka koju je Vlada trebala predvidjeti i imati spreman plan za njezino otklanjanje, i to drugi dan nakon potresa.Ovako, kao i u Zagrebu, koristi sve moguće alibije da ne radi ništa. S jednom velikom razlikom. Zagreb neće zato izgubiti pola stanovnika. S Banije su, s druge strane, mnogi već otišli i neće se nikad ni vraćati.

S obzirom na ove najave i spremnost koju Vlada pokazuje, do jeseni će otići svi koji imaju bilo kakav izbor. Zastupnica GLAS-a Anka Mrak- Taritaš na to u Saboru upozorava od samog početka.

Jedino kad HDZ-ova Vlada pokazuje interes za taj stradali kraj je kad treba voditi rasprave zove li se Banija ili Banovina. Za stvarne probleme ljudi koji tamo žive i njihovo rješavanje nema ni interesa, ni volje, ni sposobnosti, tvrde.

Komentari