Glas: Dogodila se planirana provokacija na koju bi svaki civilizirani građanin reagirao jednako; Petrov: Ovo je tvrda kohabitacija

Goran Mehkek / CROPIX

Glas je u petak dao snažnu podršku predsjedniku države Zoranu Milanoviću koji je zbog isticanja ustaških simbola napustio obilježavanje akcije Bljesak u Okučanima, dok je čelnik Mosta Božo Petrov ocijenio da se radi o igrokazu između Milanovića i premijera Andreja Plenkovića.

Pod dirigentskom palicom Andreja Plenkovića i uz izvršitelja Tomu Medveda, dogodila se planirana provokacija na koju bi svaki civilizirani građanin Hrvatske reagirao jednako kao Predsjednik Republike.

Milanović: Oznaci ‘Za dom spremni’ nije mjesto na ovakvom mjestu. To je namjerna provokacija i smatram to gaženjem žrtava



Zoran Milanović od prvog dana svog mandata pruža ruku pomirenja, suradnje i razumijevanja, ali da bi to bilo moguće, potrebna je volja i s druge strane. Sretni smo zbog toga što nakon dugo vremena imamo Predsjednika Republike koji bez zadrške i dosljedno brani tekovine civiliziranih i humanih društava.

Žalosno je da još uvijek živimo u zemlji u kojoj zloupotreba fašističkih simbola zagađuje sjećanje na žrtve i strahote rata. Sve se to ne bi događalo da nemamo premijera koji misli da postoje dvije vrste ZDS pozdrava – onaj koji se ne smije i onaj koji se smije koristiti.

Sve dok s državnih svečanosti umjesto ljudi s fašističkim obilježjima bude morao odlaziti predsjednik Republike, za Hrvatsku neće biti sreće.

Plenković: Ovo što je predsjednik napravio nije dobro, jer ovdje smo došli zbog hrvatske slobode

Čelnik Mosta Božo Petrov incident u Okučanima ocijenio je igrokazom.

“Ja bih predložio građanima da ne nasjedaju na igrokaz. Ovo je tvrda kohabitacija koju je najavio Plenković s njegovim prijateljem Milanovićem iz MVEP kojeg je i doveo na Pantovčak. Ovo je njihov ping-ping koji pokazuje da su sve spremni podredit svom izbornom rezultatu!”, napisao je Petrov na twitteru Mosta.

Komentari