Genij pokušao švercati marihuanu autobusom. Policija ga je naravno uhitila

Bruno Konjević/cropix

Nešto više od 16 kg marihuane otkrila je splitsko-dalmatinska policija u prtljažniku autobusa na liniji Zagreb-Imotski, a 36-godišnjaka, koji je tako htio dostaviti drogu u Dalmaciju, predala je pritvorskom nadzorniku.

Kako je priopćeno u subotu, policija je u Imotskom dovršila kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Prethodno, u četvrtak su službenici Carinske uprave, Službe za mobilne jedinice Split na naplatnoj postaji Dugopolje u koferu koji je bio u prtljažnom prostoru autobusa pronašli ukupno 16.240 grama droge marihuane zapakirane u 15 PVC vrećica.

Utvrđeno je da je osumnjičenik namjeravao drogu s područja Zagrebačke županije dalje preprodavati na području Splitsko-dalmatinske županije te ju dao na prijevoz kao prtljagu u autobusu, koji je prometovao na relaciji Zagreb – Imotski.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 36-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena nadležnome državnom odvjetništvu.



Komentari