Generali osiguranje: Najodlučnije odbacujemo naše sudjelovanje u nečasnim radnjama

Generali osiguranje

Generali osiguranje d.d. reagiralo je na medijske napise vezane uz veliku akciju USKOK-a. Reakciju prenosimo u cijelosti:

“Povodom događaja od petka, 29.05.2020. (akcije USKOK-a i uhićenja nekoliko visokih dužnosnika Republike Hrvatske i ostalih osoba) i medijskih objava o uhićenju spomenutih osoba temeljem sumnje u potencijalne koruptivne gospodarske aktivnosti vezane za vjetroelektrane kod Knina, u medijskim napisima se uz spomenuti događaj spominje i osiguravajuće društvo Generali osiguranje d.d.

Ovom prilikom najodlučnije odbacujemo sudjelovanje Generali osiguranja d.d. u spomenutim nečasnim radnjama, što potkrepljujemo sljedećim činjenicama:

  • U vezi netočnih informacija objavljenih u medijima dana 29.05.2020. godine, Generali osiguranje d.d. izrijekom izjavljuje kako nikada nije izdalo niti jednu policu osiguranja povezanu s predmetnim vjetroelektranama kod Knina, niti je s nadležnom tvrtkom C.E.M.P. d.o.o. ikad ostvarilo poslovni odnos.
  • Osobito naglašavamo kako Generali osiguranje d.d. nije od spomenute zaposlenice nikada dobilo poziv za izdavanje osigurateljne ponude za osiguranje spomenutog objekta, niti je ona na bilo koji način zastupala Generali osiguranje d.d. u predmetnom slučaju.

Uz prethodno navedeno, Generali osiguranje d.d. smatra da su informacije iznesene u medijima za predmetni slučaj netočne i štetne za naš poslovni ugled, kao i ugled naših partnera, klijenata i zaposlenika.


Štoviše, kao član jednog od globalnih osigurateljnih lidera koji bilježi gotovo 190 godina tradicije poslovanja, Generali osiguranje d.d. posluje u skladu sa zakonima Republike Hrvatske i visokim profesionalnim standardima, uz pridržavanje načela dobre osigurateljne i poslovne prakse, te nam je neprihvatljivo bilo kakvo spominjanje u kontekstu ovako ozbiljnih kriminalnih radnji”, stoji u priopćenju.

Komentari