General Roso podivljao zbog Generala: Ja sam vojnik, ali nisam glup. Vrdoljak nas je prikazao kao debile

Završilo je emitiranje serije General, scenarista i redatelja Antuna Vrdoljaka, za koju je iskeširano najmanje 14 milijuna naših kuna, što je poprilična svota za sprdanje koje je odjekivalo društvenim mrežama svakog ponedjeljka navečer. Novac je iscijeđen od Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba, HRT-a, malenih općina po Zagori, HEP-a, MORH je dao opremu…

“Ništa tamo nema veze s Gotovinom, to je iluzija”

Od same cijene filma i serije nas je ipak zanimalo kako se osjećaju osobe koje je Vrdoljak prikazao u filmu. General Ante Gotovina odbija i pogledati, a kamoli komentirati Vrdoljakov slikopis, drugi najvažniji lik – Janko Bobetko – je odavno pokojni pa nam je ostao general Ante Roso, čiji lik je itekako prisutan u Vrdoljakovom Generalu. Umirovljeni general Ante Roso, jedan od najvažnijih zapovjednika i Gotovininih suboraca u Oluji, danas u razgovoru za Index, najblaže rečeno, nije bio oduševljen.

“To je karikatura samog imena. Ništa tamo nema veze ni s Gotovinom, ni sa mnom. To je iluzija. Nitko me nije pitao ni za savjet, ni konzultirao oko filma”, započeo je za Index analizu nekadašnji pripadnik Legije stranaca i osnivač Bojne Zrinski, prve specijalne jedinice Hrvatske vojske. Ubrzo je, međutim, odustao od pokušaja da na pristojan način izrazi svoje ogorčenje serijom i istresao nam je što mu je na duši.

“Ne bih preživio 27 bitaka da sam bio kreten”

“Nismo mi bili ni balavci, ni kurve, ni debili kako nas je Vrdoljak prikazao. Ne bih preživio 27 bitaka da sam bio takav kreten”, u dahu je izgovorio Roso kojeg u filmu i seriji glumi Boris Svrtan. Upravo Roso, odnosno Svrtan, akter je posljednjeg dijaloga u seriji prije dokumentarnih snimki uhićenja i suđenja Gotovini.



“Ja sam vojnik, ali nisam glup. Krivo mi je što se jedna ozbiljna tema prostituirala, ali prostitucija je očito način života na Balkanu. Cijeli je Balkan zasran, nema više Krleže ni njegovih Zastava. Nestalo je elite da bi se sve uvalilo u govna pa i ova bijedna televizija”, rekao nam je Roso i moramo priznati da njegove riječi zvuče puno uvjerljivije od Vrdoljakovih nasumično pobacanih propagandnih dijaloga.

“Nije prvi put da se snimaju gluposti, znam Vrdoljaka”

Ante Roso vjeruje da Antun Vrdoljak nije slučajno snimio katastrofalan film i od njega napravio još lošiju seriju.

“Sve su to najprimitivnije političke igre i interesi. Nije prvi put da se snimaju i prikazuju gluposti. Znam Vrdoljaka. On je čovjek, kao i ja, pri kraju života. Znam jako dobro da u arhivi ima autentična svjedočanstva trojice pripadnika KNOJ-a koji su ubijali po 250 ljudi dnevno, ali ih skriva”, istresao je Ante Roso.

“Nemaju ludi Srbi veze s time”

Pitali smo ga, na koncu, kome bi bilo u interesu da se generala Antu Gotovinu, ali i njega samog, prikaže kao, budimo blagi, maloumnike.

“Nesposobnom političkom vrhu. Nemaju ludi Srbi nikakve veze s time, mi smo luđi 100 puta. Govna”, zaključio je Roso.

Komentari