Gabrijela Žalac pokrenula tvrtku za EU fondove

Gabrijela Žalac Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSEL

Bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac krajem veljače osnovala je tvrtku koja se bavi EU fondovima.

Tvrtka se zove Mega EU projekti, sa sjedištem u Vinkovcima i temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a osnovna djelatnost trebala bi joj biti savjetovanje i izrada projekata za EU fondove, piše 24 sata.

Popis djelatnosti za koje je tvrtka registrirana, poduži je. Na njemu su, između ostalog, djelatnosti poput usluge proizvodnje suhomesnatih proizvoda, mesnih prerađevina te prerada i sušenja mesa.

Tu su i izdavačka djelatnost, potom turističke usluge, iznajmljivanje vlastitih nekretnina i prijevoz te pripremanje i usluživanje jela, pića i napitaka. Na listi se našlo i pružanje usluga smještaja, ali i čišćenje svih vrsta objekata.



Žalac je, podsjetimo, bez ministarske fotelje ostala u sprnju 2019. godine kada je Andrej Plenković napravio veliku rekonstrukciju svoje tadašnje vlade i zamijenio sedmero ministara. Na njezino mjesto tada je došao Marko Pavić.

Iza sebe ima niz afera. U ožujku 2019. godine u u Vinkovcima autom je naletjela na 10-godišnje dijete, vozila je bez važeće vozačke dozvole koja joj je istekla tri godine prije nesreće. Zbog pritiska javnosti ponudila je ostavku koju je Plenković odbio.

Nekoliko dana kasnije otkriveno je da u Mercedes, parkiran u njezinom dvorištu, nije naveden u njezinoj imovinskoj kartici. Na koncu se otkrilo da je vlasnik tvrtka koja je pobijedila na natječaju njezinog ministarstva.

Kasnije je otkriveno kako je Ministarstvo regionalnog razvoja u lipnju 2018. posao od 13 milijuna kuna dalo tvrtki s jednim zaposlenim i bez internetske stranice, koja je prije toga bila u blokadi.

Komentari