Gabrić nakon ostavke Jelenića: Ovime slučaj nažalost nije završen. Sigurno će pasti još jedna ekipa

Darko Tomas / CROPIX

Nikica Gabrić, poznati hrvatski oftalmolog i mason, u Dnevniku Nove TV govorio je o aferi masoni i Draženu Jeleniću, sad već bivšem glavnom državnom odvjetniku.

Dražen Jelenić zbog afere masoni dao je ostavku na mjesto glavnog državnog odvjetnika nakon što se otkrilo da je član masonske udruge Veliki Orijent Hrvatske.

Gabrić je u Dnevniku Nove TV kazao, između ostalog, da mu je žao što je Jelenić dao ostavku jer “se njega osuđuje da je on mason”. ”Nije problem biti mason. Problem je što Dražen Jelenić ne radi svoj posao dobro”, kaže Gabrić.

Snimali ste razgovor s gospodinom Jelenićem. Što je na toj snimci? Zašto je ne želite pokazati?



“Mene je to podučio profesor prava, koji je osnivač kaznenog prava, profesor Brajer. Prije 20 godina sam ga operirao i rekao mi je: ”Kad snimaš sebe…”, odnosno vaš razgovor sa mnom, ja snimam sebe da mi vi ne imputirate riječi. Nema potrebe da snimku pokažem. Zašto bih ju pokazao ako me netko ne tereti? U sukob s gospodinom Jelenićem me on uvukao”, rekao je Gabrić o navodnoj inkriminirajućoj snimci.

“U toj snimci ima nešto što za njega ne bi bilo komforno. Ne mogu reći na što se odnosi, ali ako sud od mene to zatraži ja ću predati što sam ja rekao. Točno sam se čuvao tih situacija da me se ne može staviti u poziciju da sam rekao nešto što nisam, a suradnik sam u procesu i svi me optužuju, a ja ne smijem ništa reći”, dodao je.

“Ovdje se zaboravlja tko je kriminalac, a tko žrtva i dok se mi svađamo tko je što rekao – reketari i kriminalci uživaju.”

Nije htio komentirati zašto je Jelenić napustio njegovu ložu niti u kojoj je sada, a na pitanje novinarke čemu tolika tajanstvenost odgovorio je:

“Zato. Zašto da ja vas pitam tko je sinoć bio u vašem krevetu? To je vaša privatnost. To morate vi mediji razumjeti, da nemate pravo zadirati u privatnost.”

“Bave se promicanjem vrijednosti koje, na žalost, u društvu ne postoje. Te vrijednosti su ljubav, dobrota. Vas ne zanima kada pas ugrize čovjeka, nego kad čovjek ugrize psa. Vas ne zanima što mi mislimo o demografiji, o nekim pitanjima jer vam to nije interesantno. Pomažemo siromašnim udrugama, to radimo. Ali kad imate predrasudu i kad me napadate kao osica, ja ću vam isto tako vratiti kao osica”, rekao je Gabrić o djelovanju i radu masona.

“Članstvo se ne krije. Članstvu u bilo kojoj udruzi u svim civiliziranim zemljama ne možete pristupiti zbog GDPR-a. Ne možete objaviti niti jednu sliku, popis bilo kakve udruge, EU nam konačno nameće obrasce ponašanja kako bi se trebali ponašati.”

“Da bi razumjeli masonstvo, morate shvatiti da su rituali alegorije. To je neka drama u kojoj kroz pola sata koju igraju masoni vi se osjećate kao da ste gledali najbolju predstavu. Ta drama, taj igrokaz čini čovjeka boljim čovjekom i kad svlada u određenoj drami i određenom ritualu određene stvari, onda može biti unaprijeđen. Ti rituali se sastoje od 1. do 33. stupnja. Ne mogu svi ljudi svladati sve te rituale i naprosto ne mogu zadovoljiti svojim mentalnim kapacitetima, interesima, obavezama i tako dalje. znači, rituali su drame koje su vezane na alegorije”, pojasnio je.

Ne plaši se da će biti izbačen iz lože.

“Zašto bi mene izbacili koji branim cijelu organizaciju dok drugi šute i ne mogu tu priču pokazati na način na koji ja mogu? Ja se ne bojim biti mason i priznati to.”

Smatra da podnošenjem ostavke Jelenića slučaj i dalje nije završen.

“Nažalost ne. To će se pokazati vrlo brzo. U procesu koji sam predlagao gospodinu Jeleniću će se javiti novi učesnici tog reketarenja i sigurno će pasti još jedna ekipa ako novi državni odvjetnik i policija prihvate neke dokaze koje sam sugerirao da istraže uloge pojedinih ljudi”, rekao je Gabrić, a piše Dnevnik.hr.

Komentari