Gabrić ima zanimljivo obrazloženje zašto iz njegove masonske organizacije cure informacije

Darko Tomas / CROPIX

Poduzetnik, oftalmolog te masonski veliki majstor Nikica Gabrić komentirao je skandal s navodnom ucjenom kao i činjenicu što se otkrilo da je mason i sam glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić.  Podsjećamo, sam Jelenić potvrdio je medijima da je postao član masona u ožujku 2018. godine.

Odgovarajući na pitanje o Jeleniću, Gabrić je rekao u HRT-ovoj emisiji Studio 4 da postoje stvari koje ne može govoriti zato što je tako potpisao policiji i odvjetništvu.

SKANDAL U PRAVOSUĐU Jelenić potvrdio da je član masonske lože; Optužio Gabrića: Pokušavao je utjecati na tijek postupka



“Onog časa kad su pojedine osobe unutar moje masonske organizacije i nekih drugih paraorganizacija shvatili da mi idemo prema EU, da nas velika loža Francuske prizna u vrlo relativno kratkom roku, ljudi su se našli pogođeni time da su izgubili određene pozicije, statuse i tako dalje, i počeli su odavati masonske tajne. To je motiv zašto se u ovom trenutku pojavljuju tekstovi o nama, zašto se događaju određene ucjene, medijski reketi i tako dalje”, rekao je Gabrić.

On je istaknuo kako su masoni legalna organizacija koja poštuje zakone, ali da nitko nema pravo bez pitanja objaviti fotografije i internu komunikaciju. Gabrić je kazao da postoje povijesni razlozi za tajnost i privatnost masonskog pokreta te da i danas imaju taj problem.

“Masoni ne služe tome da nose pregače, nego da djeluju na poboljšanju čovjeka i da rade korisne stvari za svoju državu i društvu”, rekao je Gabrić i poručio: “To da prinosimo djevice, da štujemo vraga, to su sasvim neprimjerene gluposti”.

Komentari