FUCHS: Program pomoćnika u nastavi će se nastaviti

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs najavio je u srijedu u ‘aktualnom prijepodnevu’ kako će se nastaviti program pomoćnika u nastavi u osnovnim i srednjim školama, ali da u ovom trenutku ne može reći strukturu njegova financiranja.

Nastavit ćemo s tim programom, dozvolite da u idućem periodu iznađemo mogućnosti financiranja i iz nekih drugih izvora, odgovorio je Fuchs zastupniku Damiru Bakiću (ZLB) koji je naveo kako je taj program vrijedan više od 170 milijuna kuna, od čega je bespovratno 146 milijuna, no problem je što završava 1. kolovoza ove godine. Hoće li se nastaviti financiranje pomoćnika u nastavi iz državnih sredstva, na koji način? zanimalo je Bakića.

Ivan Penava (DP) upozorio je na pogubne tendencije koje je pokazao popis stanovništva, te upitao premijera hoće li zbog toga raspustiti aktualnu vladu i okupiti sve političke, stručne snage.

– Jel’ to vi kao desetogodišnji HDZ-ovac nudite nama koaliciju? upitao ga je Plenković te odbacio razmišljanja o raspuštanju Vlade.



Ne, Vlada je dobila povjerenje, parlamentarna većina je stabilna, suočavamo se s problemima, no ne bježimo od njih i ne prebacujemo odgovornost na drugog, kazao je Penavi te podsjetio što je Vlada unatrag šest godina radila da pomogne Vukovaru i njegovoj županiji.

– Vi ste sami sebe izbacili iz kalkulacije da budemo partneri u vladi, rekao je Panevi, zapitavši ga bi li on kao predsjednik DP-a išao u koaliciju s nekim tko kaže može DP, ali ne Penava.

– Gdje to ima? zapitao se premijer.

Marija Jelkovac (HDZ) pitala je ministra graditeljstva Darka Horvata što je s korištenjem sredstva iz Fonda solidarnosti za obnovu od potresa. Plasiraju se informacije o korištenju tih sredstava, da ćemo veći dio morati vratiti kao neiskorišten, navela je zastupnica.

– Jako puno polemike, jako puno neistine i jako puno informacija koje su ne netočne, nego zločeste, odgovorio je Horvat na napise o Fondu solidarnosti.

Katici Glamuzini (Socijaldemokrati), koja je problematizirala doktorat Vice Mihanovića, predsjednika splitskog SDP-a, premijer je odgovorio kako je ta priča završila.

Mihanović je obranio doktorat na osječkom Ekonomskom fakultetu, svi smo pratili tu temu koja se, uz snažnu potporu SDP-a, ponavljala više nego i jedna druga, koliko sam upućen, posebno povjerenstvo na Sveučilištu u Osijeku je pregledalo taj rad, utvrdilo da nije plagijat i što se nas tiče tu je ta priča završila, rekao je Plenković.

Komentari