Fuchs o kritici Blaženke Dijak: Neke škole su toliko opterećene da se distanca ne može ispoštivati, mora se ići u cijepanje

screenshot

“Ne mogu vjerovati što sve tamo piše”, rekla je bivša ministrica obrazovanja jučer, na prijedlog HZJZ-a da se na Sveučilištima, Veleučilištima i fakultetima održava klasična nastava. Ministar obrazovanja Radovan Fuchs kazao je da bi Blaženka Divjak trebala malo bolje pročitati upute.

“Sve je realno napisano, treba znati čitati i vidjet ćete da uredno piše da se primjenjuju epidemiološke mjere…, a piše i da su sveučilišta, fakulteti, veleučilišta dužni sukladno mogućnostima osigurati nastavu poštujući epidemiloške okvire.

“Neke su zagrebačke škole toliko opterećene da se distanca od dva metra ne može ispoštivati, i u njima je teško održavati distancu. I tu se mora ići u turnuse, cijepanje razreda.

40 posto škola u Hrvatskoj ne ide u jednoj smjeni u školu, oni moraju pronaći način kako se organizirati.Ne propisujemo mjere za cijelu državu, jer kada bi rekli da se razredi moraju cijepati, onda bi se i onaj razred od 10 učenika u Visu morao cijepati”, kazao je Radovan Fuchs.

Maske

“Za nenošenje maski nismo propisali sankcije, nismo policijska država, ali ako učenik ne nosi masku radi prekršaj za odredbu koju je ravnatelj propisao. Učitelji koji odbijaju nositi maske mogu doći u situaciju da ravnatelj kaže da remete radnu disciplinu. No oni mogu nositi i vizir”, rekao je Radovan Fuchs.

Komentari