Fuchs: Ministarstvo će sudjelovati u obnovi opožarene škole u Klaki

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs najavio je u ponedjeljak da će ministarstvo sudjelovati u obnovi Osnovne škole ”Mate Lovraka” u zagrebačkoj Klaki, u kojoj je jutros oko 4,30 sati izbio požar.

”Ministarstvo znanosti i obrazovanja će participirati u obnovi škole, a dok se obnova ne završi učenike će morati prebacivati do novog odredišta. Obnovu treba napraviti što je prije moguće”, kazao je Radovan Fuchs koji je obišao požarište u pratnji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića.

Bandić je nakon obilaska požarišta naglasio kako očekuje od policije da utvrdi uzrok požara. ”Sreća je da nije nikome ništa”, rekao je.

Lovrić je izvijestio da će učenici od 1. do 4. razreda pohađati nastavu u aneksima škole koji nisu oštećeni u požaru, dok će učenici od 5. do 8. razreda ići u Osnovnu školu Ivanja Reka.



”Bit će organiziran prijevoz, kao i za 6000 drugih zagrebačkih osnovaca koji se svaki dan prevoze. Ovih dodatnih 400 nisu veliki problem”, ustvrdio je Lovrić.

Zagrebački vatrogasci ugasili su požar koji je u ponedjeljak rano ujutro planuo u Osnovnoj školi “Mate Lovraka” u Klaki u Dubravi, a u tijeku je dogašavanje.

U gašenju je sudjelovalo 30 vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila. Na terenu su djelatnici Policijske uprave zagrebačke, Elektre Zagreb i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Na terenu je veći broj vozila, zbog epidemiološke situacije, kako u jednom vozilu ne bi bilo puno vatrogasaca.

Jedan vatrogasac je uganuo je zglob i lakše je ozlijeđen.

Uzrok požara i štetu utvrdit će policija.

Komentari