FOTO, VIDEO LOKALIZIRAN POŽAR U MARINI Izgorjelo pet brodova, vatra se širila preko konopa

U Kaštel Gomilici, u marini, zapalio se brod, a požar se proširio na okolne jahte.

Do požara u marini došlo je na jednom brodu, a vatra se potom proširila na ostale.

Policija je poslala priopćenje:

“Večeras oko 20.15 sati u marini Kaštela, u Kaštel Gomilici izbio je požar na više brodova na vanjskome vezu. Za sada nemamo informaciju o ozlijeđenim osobama. U tijeku je postupak gašenja”, navode.



Prema izjavama mještana Kaštela, iz marine u Kaštel Gomilici više puta čule su se eksplozije.

Direktorica Marine, Ivona Smoljić kazala je novinarima da je, prema prvim informacijama, izgorjelo pet brodova te da je požar lokaliziran oko 21.40 sati.

“Dva broda koja još gore su izvučena van i vatrogasci će požar gasiti van marine”, rekla je. “Ovo su informacije koje još nisu provjerene i utvrđene, ali navodno je počelo na jednom od brodova na kojemu je bio kuhar. On je napustio brod bez ozljeda. Zapalili su se konopi na brodu pa je on otplutao dalje na druge lokacije na kojima su se onda zapalili drugi brodovi”, rekla je.

Požar je počeo na jednom od brodova na F gatu marine.

‘Navodno je, riječ o informacijama koje još nisu provjerene, na brodu bio kuhar. Ne znamo koji je uzrok požara još uvijek. Kuhar je napustio brod bez ozljeda. Taj brod je počeo goriti. Konopi su se zapalili, brod je otplutao do lokacije gdje su se zapalila tri broda na glavnom lukobranu’, kazala je direktorica marine.

Komentari