FOTO: U Novoj Gradiški policija otkrila 21 stabiljku indijske konoplje i 75 grama marihuane

Foto: PU Brodsko-posavska

Policijski službenici pronašli su nasade indijske konoplje na šumskom području, nakon čega su osumnjičenom pretražili stan.

U sklopu kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog je oduzeta 21 stabljika indijske konoplje, visine od 35 do 170 cm i 75 grama droge marihane.

Operativni rad policijskih službenika Policijske postaje Nova Gradiška i ovaj puta je „urodio plodom“. Naime, policijski službenici su dana (3. kolovoza), oko 18 sati, na šumskom području, u blizini Nove Gradiške, pronašli nasad indijske konoplje. Ubrzo su uhvatili 44-godišnjaka nad kojim su proveli kriminalističko istraživanje.

Pritom je utvrđeno da je osumnjičeni neovlašteno proizvodio (posadio, uzgajao) indijsku konoplju. U sklopu kriminalističkog istraživanja od njega je oduzeta 21 stabljika indijske konoplje, visine od 35 do 170 cm.



Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, jučer (4. kolovoza), pretražen je dom i prostorije koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 75 grama droge marihuana.

Policijski službenici protiv 44-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i optužni prijedlog Općinskom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Foto: PU Brodsko-posavska

Komentari