(FOTO) ŠARENI ZAGREB Građani se odazvali pozivu i posadili cvijeće u centru

Facebook

Na poziv Maje Sever u 17 sati okupilo se nešto više od desetak građana u Tomašićevoj ulici u Zagrebu kako bi posadili cvijeće na javnoj površini. Riječ je o znaku otpora jer je vlasnica tvrtke Torte i to Martina Živković dobila poziv na očitovanje zbog sadnje cvijeća u kazeti drveta na javnoj površini. Ona je to učinila s Borisom Novkovićem kako bi gradu Zagrebu i građanima poklonili nešto lijepo nakon potresa. Međutim, susjed ju je prijavio.

“Suludo je da se ljudi za malo uređene zemlje ispred zgrade dobivaju kazne. Svi veliki europski gradovi poput Beča i Pariza potiču takav trend u suradnji sa stručnjacima. Želim biti podrška Martini i Borisu koji su dobili kaznu jer su svoju ulicu htjeli učiniti lijepom”, kaže TV Voditeljica Maja Sever za 24sata koja je jučer ispred svoje zgrade zasadila nekoliko ruža.

U Facebook grupi Vratite magnoliju pozvali su ljude da im pošalju slike svojih ulica, zelenila i mini vrtova koje su uredili. Nekolicina njih je to i učinila. Pogledajte kako to izgleda.

Građani koji su se okupili u Tomašićevoj ulici s Majom Sever uglavnom se međusobno ne poznaju, a sadnja cvijeća je prošla mirno.



 

Podsjetimo, nakon što je Martina Živković dobila ohrabrujuće poruke podrške zbog sadnje vrta na Facebooku je pokrenuta i inicijativa ‘Zasadi vrt! Uredimo Zagreb sami’ kojoj su se priključili mnogi Zagrepčani s ciljem da Zagrebu vrate malo boje. Mnogi su ispred svojih zgrada u to ime posadili cvijeće.

Zagrepčani kreću u pobunu: Uredimo Zagreb sami!

Komentari