FOTO Olujni vjetar rušio stupove i nosio krovove: Pao je stup na Most slobode, oštećena i zgrada MSU-a

CROPIX, N1

Danas oko 13.30 na zagrebačkom Mostu slobode srušio se stup. Kako javlja čitateljica Indexa, putnici koji su vozili mostom počeli su kočiti kada su uočili stup na cesti, a stup pri padu nije poklopio nikoga.

Taj je most saniran prošle godine, a na sanaciju je utrošeno gotovo 30 milijuna kuna.

N1

Jak vjetar koji puše u Zagrebu potrgao je pokrovne ploče na zgradi Muzeja suvremene umjetnosti.

Pune ruke posla za vatrogasce

Hrvatska vatrogasna zajednica izvijestila je u srijedu kako su zbog nevremena tijekom dana imali preko 90 intervencija, a radilo se uglavnom o uklanjanju stabala i grana te dijelova limova i fasada sa objekata u više hrvatskih županija.



U razdoblju od 7.00 do 15.30 sati na području Grada Zagreba zabilježeno je 25 intervencija, u Zagrebačkoj županiji njih 27, Koprivničko-križevačkoj 12, Međimurskoj 11, Osječko-baranjskoj sedam te Splitsko-dalmatinskoj pet.

Snažan vjetar otkinuo je oko 350 kvadratnih metara limenog krova u Zagrebu na Maksimirskoj cesti 284. Dijelovi krova su pali na parkiralište te oštetili desetak automobila. Na intervenciji koja je u tijeku sudjeluje 15 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Grada Zagreb-a i DVD-a Sesvete.

Jak vjetar raznosio je smeće i prevrtao kante po gradu, a čak je i srušio staklenu ogradu bistroa Oranž u Margaretskoj ulici.

Jak vjetar danas je u Konjščini čupao stabla i rušio stupove. Ravnatelj OŠ Zoran Vugera rekao je za N1 da su srušena tri stabla.

“Imamo dosta starih i velikih stabala u okolišu škole, i tri su pala, ali na sreću nitko nije ozlijeđen. Srušen je i telefonski stup, koji se nalazi ispred škole. Vatrogasci i komunalna služba su na terenu, srušit će još jedno stablo koje je nagnuto”, rekao je Vugera.

Komentari