FOTO Maja Sever prosvjeduje protiv Erdogana: ‘To što nas je malo na prosvjedu ne znači da nismo u pravu’

Foto: Facebook

Predsjednica Europske federacije novinara, Maja Sever, sama je u centru Zagreba prosvjedovala zbog dolaska turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Novinarka je u rukama držala natpis na kojem je pisalo: ‘Oslobodite turske novinare’.

Na društvenim je mrežama podijelila fotografije svog mini prosvjeda te je upozorila na ‘nedemokratsko ponašanje’ Erdogana prema novinarima u Turskoj.Predsjednica Europske federacije novinara, Maja Sever, sama je u centru Zagreba prosvjedovala zbog dolaska turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Novinarka je u rukama držala natpis na kojem je pisalo: ‘Oslobodite turske novinare’.



Na društvenim je mrežama podijelila fotografije svog mini prosvjeda te je upozorila na ‘nedemokratsko ponašanje’ Erdogana prema novinarima u Turskoj.

‘Jedan veliki čovjek jednom je rekao – to što nas je malo na prosvjedu ne znači da nismo u pravu. Nisu problem blokirane ulice, problem je ERDOGAN’, započela je u objavi.

‘U Turskoj su trenutno 38 novinara u zatvoru, u prošloj godini suđeno je 241 novinaru, privedena su 73 novinara, ubijena jedna radijska voditeljica; Fizički je napadnuto 155 novinara’, napisala je novinarka, a jedna prijateljica je upozorila:

‘Pazi da ne završiš kao kolega novinar, znaš ono, iznenada’.

https://www.facebook.com/maja.sever/posts/10228778606712817

Podsjetimo, Hrvatsko novinarsko društvo osudilo je Erdoganov dolazaka, a odluku Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića da se s njim sastanu – nazvali su neprihvatljivom.

‘Neprihvatljivo je što će se s takvim čovjekom susresti najviši predstavnici Republike Hrvatske, predsjednik Zoran Milanović, na čiji poziv turski predsjednik i dolazi u Hrvatsku, ali i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Sumnjamo da će kod moćnog turskog vladara hrvatski predstavnici protestirati ili mu bar prigovoriti zbog progona novinara i novinarki u Turskoj i gušenja svih glasova koji upozoravaju na njegov nedemokratski način vladanja.

Na žalost, ovo nije prvi put da Erdogan dolazi u Hrvatsku i da ga službeni Zagreb srdačno dočekuje poput voljenog vođe. Možda i zbog toga što bi mnogi domaći političari vrlo rado htjeli, poput turskog predsjednika, novinare staviti pod kontrolu zbog kritičkih izrečene riječi’, poručio je HND, prenosi Dnevno.

Komentari