FOTO Kakav prizor: Charles Michel i Aleksandar Vučić zajedno spremali ćevapčiće

Foto: Instagram

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel na svom službenom Instagram profilu objavio je fotografiju sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Istu fotografiju podjelio je i Vučić uz koju je napisao:

“I ćevapčiće smo spremali zajedno. Hvala Charles Michel na poseti i na podršci evropskoj budućnosti Srbije!”.

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel istaknuo je “na veoma snažan način očekivanje i želju da se Srbija priključi sankcijama protiv Ruske Federacije”, izjavio je u četvrtak. Aleksandar Vučić je ocijenio da je ideja o stvaranju geopolitičke zajednice na europskom kontinentu “značajna” za zemlje Zapadnog Balkana. Na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji Michel je poslije razgovora s Vučićem ukazao da je rat protiv Ukrajine “uzdrmao čitav kontinent”, te da je poslije Covida-19 došlo vrijeme “da štitimo jedni druge” u vremenu novih geopolitičkih izazova.



I Vučić i Michel istaknuli su značaj ekonomskih veza EU-a i Srbije, naglasivši da je Unija najvažniji gospodarski partner Srbije, te da se robna razmjena kontinuirano povećava. Vučić je poručio da pridruživanje Uniji za Srbiju “nije samo emocionalno pitanje već i pitanje razuma” jer zemlje Unije sudjeluju s 67 posto ukupnih investicija u Srbiji.

Michel nakon posjeta Beogradu ide u Sarajevo.

 

Komentari