(FOTO) Gabrijela Žalac izvedena u pratnji policije, njezin muž prijetio novinarima

Izvor: Vjekoslav Skledar/ Telegram

Telegramovi reporteri nalaze se ispred kuće bivše ministrice Žalac. Tamo je njezin muž zaprijetio njihovom reporteru Dragi Hedlu.

Bivša ministrica regionalnog razvoja i EU fondova, Gabrijela Žalac, uhićena je, a iz kuće je izvedena u pratnji policije. U tom trenutku pred njezinom kućom nalazili su se Telegramov reporter Drago Hedl i fotoreporter Vjekoslav Skledar.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Oko podneva, policajci su započeli pretragu dva automobila parkirana ispred kuće bivše ministrice, Mercedesa i Peugeota očito u vlasništvu obitelji Žalac. U tom trenutku, kroz vrata je izašao suprug bivše ministrice, Mario Žalac.

Počeo je vikati prema okupljenim novinarima: “Hvala vam svima!”, “Hvala vam svima!”. Nakon toga se posebno obratio Telegramovom reporteru. “Gospodine Hedl, kako ste? Kako ste?! Znam sve o vama, Hedl! Zapalite svijeću za Sisvete!”, rekao je. U tom trenutku krenuo je prema novinarima, ali su ga policajci zadržali i potom je ušao u kuću, piše Telegram.



Podsjećamo, upravo nakon zbog afere koju je otkrio Telegram, Gabrijela Žalac je uhićena.

U ljeto 2019. objavili su seriju istraživačkih tekstova kojima su dokazali kako je tadašnja ministrica platila 13 milijuna kuna za izradu Informacijskog sustava za strateško planiranje i upravljanje razvojem, iako je taj softver zapravo koštao tek 2,9 milijuna kuna.

Nakon objave spomenutih tekstova Europski ured za borbu protiv prevara, OLAF, od Telegrama je zatražio svu dokumentaciju koju su prikupili. Žalac je na kraju, nakon akcije europskih istražitelja, danas i uhićena.

Komentari