(FOTO) FEŠTA NAKON OLUJE: Dok je Milanović okretao janjca na selu, Plenković se ‘skrivao’ u elitnom splitskom restoranu

Foto: Josko Ponos / CROPIX

Nakon što je zabranio dolazak trojici ministara na Kninsku tvrđavu povodom prijema za ratne zapovjednike u organizaciji predsjednika i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH Zorana Milanovića, premijer Andrej Plenković našao se na udaru kritika dijela javnosti zbog navodnog podcjenjivanja i omalovažavanja hrvatskog puka.

Naime, nakon protokolarnog djela obilježavanja Oluje, po nesnosnoj vrućini koja je dosezala i do 38 stupnjeva, održani su prigodni govori, nakon kojih se stekao dojam kako je Milanović dominirao nad Plenkovićem i poslao konstruktivnije i strateški usmjerene poruke.

Osim toga, kod izbora delagacije za odlaganje vijenaca Milanović je pokazao da raspolaže s vrlo širokom političkom bazom koja ga podržava: od Ivice Puljka, Tomislava Tomaševića, Siniše Hajdaš Dončića, Franka Vidovića, župana Šibensko- kninskoga Marka Jelića, pa do Ivana Penave iz Domovinskog pokreta. Ti ljudi trebali bi činiti blok za konačno svrgavanje Plenkovića s vlasti, prenosi Dnevno

Janjentina u Podtravlju
No, kako to obično biva, najzanimljivije stvari dogodile su se poslije protokolarnih događaja.



U maniri predsjednika koji osjeća bilo naroda, Zoran Milanović ostao je s narodom, a ručak za zapovjednike i prijatelje iz toga doba organizirao je njegov savjetnik Ante Kotromanović u selu Podtravlje, na žegi od 35 i više stupnjeva, uz domaću janjetinu i pršut koji su donijeli prijatelji i mještani.

Jučer Hajduk, danas Vlada
Skromno i narodski, gdje se i predsjednik ugodno osjećao bez obzira na veliku vrućinu. S druge strane, briselski Plenković, čim je završila protokolarna svečanost u Kninu, sjeo je sa svojom svitom u klimatizirane automobile i odvezli su se ne u neki restoran u Kninu ili okolici već u elitni restoran u Splitu koji se na društvenim mrežama pohvalio s uglednim gostima. “Jučer Hajduk, danas Vlada”, objavili su na svojoj Facebook stranici.

Komentari