Fokus na bitno: potpore Vlade RH za samozapošljavanje iseljenika je ništa drugo nego predizborni trik

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Nakon što su Premijer Andrej Plenković i ministar rada Josip Aladrović otkrili kako da će financijski podupirati povratak iseljenih građana sa 100 000 kuna potpora za samozapošljavanje, reakcije na tu vijest stižu sa svih strana, tako je na svojoj Facebook stranici FOKUS na bitno objavio status u kojemu komentira predmetnu najavu Vlade;

“A što je s ljudima koji su ostali?

Ova mjera Vlade RH je ništa drugo nego predizborni trik. Jedini način da ljudi prestanu odlaziti i da se dio onih koji su otišli vrate je da se ostvari jači gospodarski rast, veći rast plaća te stabilnost i kvaliteta institucija.

Ova mjera, osim što neće privući ljude da se vrate u značajnoj mjeri, je i duboko nepravedna prema svima koji su ostali i kojima se uzimaju porezi da bi se osigurala sredstva za ovakve mjere.



U trenucima kada je pad BDP-a sve izvjesniji zbog koronavirusa i situacije u Italiji kao najvećem vanjskotrgovinskom partneru, umjesto da Vlada gleda kako da se smanji potrošnja javnog sektora kao priprema za moguću krizu, ona se okreće još jednoj u nizu populističkih mjera na teret privatnog sektora”, piše u Facebook objavi.

A što je s ljudima koji su ostali?Ova mjera Vlade RH je ništa drugo nego predizborni trik. Jedini način da ljudi…

Gepostet von FOKUS na bitno am Dienstag, 10. März 2020

POTICAJNE MJERE Država mami iseljenike sa 100.000 kuna poticaja za samozapošljavanje

 

 

Komentari