Fižulić: Beroš je vojnik partije, on je slučajni ministar i slučajni heroj

Tomislav Kristo / CROPIX

Bivši ministar gospodarstva Goranko Fižulić komentirao je ulogu ministra zdravstva Vilija Beroša, za kojeg oporba pokreće opoziv. 

“Ministar Beroš je postao stjecajem okolnosti slučajni ministar, jer je njegov prethodnik Kujundžić bio osuđen na ostavku. On vjerojatno nikad nije ni sanjao da će biti ministar, a postao je i slučajni heroj. Naime, našao se u poziciji ministra zdravstva kad je Hrvatska bila prestrašena prvim valom koronavirusa i onda je javnost gledala u njemu heroja koji je kao spriječio širenje zaraze i epidemije u Hrvatskoj. Naravno da to nije bila istina”, rekao je Fižulić za N1.

Dodao je kako ga je posebno iritiralo to što je ministar Beroš bio sklon friziranju podataka. “Kao npr. koliko Hrvatska ima ležajeva, koliko intenzivne njege, koliko timova liječnika koji mogu servisirati one koji u na respiratorima. To su podaci koji su u drugim državama dostupni na internetskim stranicama, a u Hrvatskoj je to i dalje tajna”.

‘Beroš je vojnik partije’

Beroš je vojnik partije, koji je cijelo vrijeme, kako tvrdi, uvjeravao javnost da je epidemiološka situacija dobra, a da će se epidemiju pobijediti savjesnim i odgovornim ponašanjem građana.



“To je jedna vrlo vruća stolica, a ministar Beroš tu je asistirao gledajući u Banske dvore i Andreja Plenkovića, jedinu osobu koja zapravo odlučuje o njegovoj sudbini. Ministar Beroš nije ništa učinio u ovih 14 mjeseci u stvarnoj borbi protiv epidemije, to su učinili neki drugi ljudi iz Stožera ili iz Vlade”.

Dodao da je Beroš ‘ministar na stvarnom odlasku’.

“Ministar Beroš će prije otići iz Vlade, nego što Hrvatska vidi bilo kakvu reformu. Stvarna reforma zdravstva ne može biti projekt jednog ministra ili ministarstva, ona mora biti projekt cijele Vlade”, poručio je.

Komentari